Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Понамирисва

Мая Йовановска

18. Юли 2017 , брой: 138   906   0От известно време една тема се опитва да си проправи път. Най-сериозното обяснение дойде от разчети на учените от БАН - че родните работодатели от години влачат повишаването на заплатите, докато ръстът на БВП го позволява. И препоръчаха ускореното им повишаване. Със сигурност на родния бизнес това изобщо не се харесва. Впрочем това задържане на заплатите на дъното е обяснението на оплакванията от последните години, че липсват работници.
Миналата седмица пък отново бе реанимирано едно отдавна лелеяно щение на бизнеса - за премахването на клас "прослужено време" (стр. 4). Този път тон за песен бе даден не от средите на бизнеса, а от висш представител на властта (такава, каквато може да бъде тя в подобно правителство) и всичко гръмна. Върху най-бедните работещи в ЕС се изляха кофи с обвинения колко са виновни плащанията за прослужено време за грандиозните несполуки на бизнеса у нас.
Е, сега е интересно да видим кой ще бъде спасителят на бял кон, защото (струва ми се) този напън няма да успее. А работещите бедни вероятно трябва да са доволни, че няма да им отрежат от обидно ниските заплати. И така може би ще забравят за увеличение. Не ви ли понамирисва?

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"