20 Април 2024събота09:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП е против отпадането на класа за прослужено време

Земята е национално богатство и не бива да бъде продавана на чужденци, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 139

автор:Юлия Кулинска

visibility 101

Традиционно и последователно БСП е против отпадането на класа за прослужено време. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг вчера след заседание на ИБ на партията. Тя е категорична, че това ще доведе до намаляване на доходите. Нинова подчерта, че трябва да се стимулират младите специалисти, защото те са с по-ниско заплащане от хората с голям стаж. "Трябва да намерим форма, под която те да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, с бонуси, с тримесечно материално стимулиране. Не бива да  противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни, адекватни, подготвени за съвременните условия на труд", смята лидерът на БСП.
Нинова съобщи, че вчера е разговаряла с двамата лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа", а другата седмица ще имаме среща и с двата синдиката. "Те са на същата позиция като нас. Ще обсъдим вариантите, които БСП като парламентарно представена партия да ги отстоява по време на дебатите в пленарната зала", уточни Нинова.
Тя призова ГЕРБ да си определят позицията по предложението на Валери Симеонов. "Той ли им е говорител или имаме премиер в негово лице и един скрит отзад Борисов, който изпълнява. ГЕРБ ще гласуват ли в зала или това е самоинициатива на г-н Симеонов", попита Нинова. Тя припомни, че той миналата седмица по друг повод каза, че премиерът Борисов не може да му нарежда какво да прави.
Нинова обяви, че до края на седмицата ще се срещне с президента Радев. Тя обясни, че иска да обсъди с него  законодателни инициативи, както и да проведат разговор за съдебната реформа и за единния орган за борба с корупцията.
"БСП е против отпадането на ограниченията за закупуване на земеделска земя. Днес ще поискам среща с председателите на парламентарните групи, за да обсъдим позициите си", отбеляза Нинова. Тя коментира, че земята е национално богатство и е предвидена за производство на селскостопанска продукция. По думите на лидера на БСП предложението не гарантира в чии ръце ще попадне земята, нито че тя ще бъде използвана по предназначение.
"Смятам, че трябва да защитим националния си интерес. Българската земеделска земя е най-евтина в ЕС и за нея ще се получават европейски субсидии на декар площ. Но идва  чужд гражданин, купува земеделска земя, но не е задължен да произвежда. Той я декларира, получава субсидия и по този начин защитава собствения си интерес", обобщи Нинова. Тя напомни, че редица държави в ЕС като Унгария, Полша и Словакия, имат своите ограничителни мерки и процедури за свободно закупуване на земеделска земя.
 БСП предлага правителството да поиска отлагане на този въпрос. Ще се търси и подкрепата на лидерите на леви партии в Европа и на евродепутати от всички партии. "Трябва всички заедно да се обединим и търсим заедно разговор в Брюксел. Ако не се стигне до съгласие, не е страшно да влезем в съдебен спор и България да защити националния си интерес, защото експерти не изключват вероятността да се спечели такова дело", твърди Нинова. Дори и да го загубим, разбрахме, че редица държави, като Унгария и Гърция, си плащали и си плащат глобите по дела, по които не са изпълнили текстовете, които трябва да се приложат в националното законодателство, допълни тя.



Земята на България е тема за национално съгласие, категорични са социалистите

снимка Емилия Костадинова

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ