27 Април 2024събота04:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Болници в кома

/ брой: 139

автор:Аида Паникян

visibility 43

След като в понеделник прокуратурата и МВР си направиха пиар на гърба на болниците, днес се очаква и финансовият министър Владислав Горанов, заедно със Старозагорския кмет, да ги последват под рубриката "спасяване" на поредната областна болница, изпаднала в кома. (Има напредък, макар и негативен - при кабинета "Борисов 1" в кома изпадаха общински болници, сега нивото е по-високо - областните и дори университетска.)
При настоящата ситуация със старозагорската болница например няма начин да не се сетим за усилията на здравната министърка проф. Анна-Мария Борисова още през 2010 г. да обедини МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и МБАЛ "Университетска". Дори им обеща, че би "наградила с няколко милиона" обединението, за да се "създаде една от високотехнологичните болници в страната". Така или иначе управляващите от ГЕРБ през лятото на 2012 г. осъществиха обединението с благословията на министър Десислава Атанасова. Но то още тогава беше обречено. Поне ДУМА правеше такива прогнози, но кой да чуе. Днес, 5 години по-късно, съвсем очаквано, огромната болница е в реанимация, а задълженията й изобщо не намаляха в годините.  
 Съсипана е още една (но не единствена!) областна болница - ловешката. И това не е от днес или вчера, но нехайството на принципала с редица министри, я докара до това състояние. И тези две областни болници не са единствените в такова състояние. Ако управляващите така я карат, комай скоро в една хубава сутрин министърът на здравеопазването (все едно кой ще заема този пост) ще се събуди без собственост. Защото днес е тази болница, утре - друга, вдругиден - трета, пета.
Предупредени сте, драги управляващи. Иначе, както обича да казва един: "Най-мразя да казвам "Казах ли ви!". Дано не са пациентите първи, защото гневът им ще е непредвидим!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ