28 Март 2024четвъртък11:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сцена

Гастрол

Театър 199 представя във Варна комедията "Брудершафт"

/ брой: 141

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 47

"Брудершафт" с Васил Михайлов и Стефка Янорова ще гледат във Варна на 22 и 31 юли от 19.30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Режисьор е Асен Шопов, сценограф Владо Шишков, продуцент Добромир Славчев.
"Брудершафт" е лирична комедия от Анатолий Крим, авторът се нарежда сред най-поставяните съвременни творци. Случвало се е в родината му едновременно 27 театъра да играят негови пиеси, а постановките на Крим по света са безчет. Самият той определя творбата си като трагикомедия. Сюжет, характери, остроумен диалог - актьорите могат само да си да мечтаят за подобен професионален шанс. Може би и затова Васил Михайлов и Стефка Янорова буквално сияят от радост да са в този спектакъл и да си партнират.
Зарядът от техния дует се предава и на публиката, която истински се забавлява на виртуозната им игра. Няма как да остане равнодушна и да не бъде очарована от лекотата, с която това се случва. Режисьорът Асен Шопов деликатно е дал свобода на творците, успявайки да надникне в чувствителната душевност на човека, и поднася майсторски тази запленяващата история, в която се преплитат определена доза тъга и изтънчен хумор. Той е предпочел да отстъпи малко назад и да остави актьорите да отприщят цялото си можене. Незнание, изненада и двусмислици съпътстват героите в този спектакъл. Зрителят до последно не знае какво да очаква.
Пенсионирана учителка по литература (София) се озовава в дома на възрастен самотник (Степан), железни(чар), бивш шафнер на спален вагон. Той си мисли, че гостенката е пристигнала при него с намерението за късен брак в есента на техния живот. Тя пък търси възможност за получаване на постоянен адрес. Разминаването в техните очаквания е повод за комични ситуации. В дъното на цялата тази неразбория стоят техните деца. Дали пък този "номер", спретнат от наследниците им, няма да се окаже най-доброто, което може да им се случи. Това е пиеса, която преоткрива хоризонтите на живота, защото човек е щастлив, когато има с кого да го сподели. В самотата понякога започваме да вярваме, че да си сам е достатъчно, без да осъзнаваме, че когато има с кого да споделиш своя път, животът става по-хубав.
Актьорите създават впечатлението цялото действие в постановката да изглежда подвеждащо лесно, но малко други представления могат едновременно да те усмихнат, да те трогнат, да те накарат да се замислиш и да си тръгнеш окрилен, защото най-после някой ти е припомнил какво всъщност е хубавият театър.
Билетите са по 15, 12 и 10 лв. За учащи и пенсионери има намаление - 8 лв. (на място с цена на билет 10 лв.), информират домакините от ФКЦ.

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ