29 Март 2024петък00:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Христо Буковски разчита древни послания

Не бива да забравяме нищо от духовната история на народа ни, защото тя заздравява дълбокия ни български корен, смята писателят

/ брой: 141

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 746

"От цялата история на Европа най-интересна ми се стори частта за България. Открих, че всички по-важни промени в европейското мислене са били подготвени като климат именно тук, във вашата страна. Преди да се развие гръцката култура, е имало голяма подготовка в Тракия.
А преди европейския Ренесанс са се появили богомилите..." Това пише холандският философ Хари Салман.
Това са и едни от първите думи, които ще прочетем в новата книга на Христо Буковски "Разчетени послания. Символи и реликви от българските земи" (изд. "Изток-Запад"). Това са почти 450 удивителни страници за хората, които ценят историята, за любопитните към малко познати исторически данни и най-вече за тези, които не допускат да бъдат заблуждавани, и да им се натрапват полуверни или напълно подменени факти, събития, изводи, подчертават издателите.
Съдържанието среща читателя с послания от милион и половина години, образи отпреди ледниковата епоха, разказва за първите европейци, разкрива какво таи най-старият каменен град в Европа и кой всъщност е той.
На страниците й ще открием свещеното доказателство за произхода на българите и ще научим за тракийската школовка на келтите, Вселенския сердикийски мемориал, шифъра на кан Кубрат, магичната птица на кан Аспарух и още много.
В предговора, наречен "Защо ви е тази книга", авторът пише: "Стана по-лесно и да се пише, и да се публикува - особено в електронната мрежа. Сега автори могат да бъдат всички. Проблемите са за читателя, защото само добре образован човек може да се ориентира в кой текст има познание и къде - преразкази с елементи на разсъждения от хора, прелистили едва няколко книги или дори прегледали само подобни сайтове в интернет. Затова искам да помогна и на такива съчинители, и на техните потребители.
Има реликви и знаци, за които е писано и повече. Но тук ще продължим с подминаваното, премълчаваното, загадъчното и смущаващото от техните послания. Те разкриват последователно непреходното и надгражданото в духовната история на народа ни, която не бива да забравяме, защото тя заздравява дълбокия ни български корен."
Писателят Христо Буковски има издадени над 10 книги и е работил 15 години в сп. "Отечество". Сам казва, че знае "какво трябва да се разкаже за нашата история, забравеното, което е изключително интересно".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ