19 Април 2024петък22:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЕС няма изключителната компетентност по управлението на земите, заяви евродепутатът Уручев

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 65

ЕС няма изключителна компетентност по управлението на земите, то е изцяло в компетенциите на държавите членки. Това заяви Владимир Уручев, евродепутат от ГЕРБ на брифинг в парламента. Той напомни, че Европарламентът през 2015 г. е изработил доклад, който да се представи пред ЕК и държавите членки във връзка с проблемите в целия ЕС, като на първо място е концентрацията на земя. Именно тя е довела до тотално изкривяване на пазарите в отделни пазари, включително и навлизане на капитали от трети страни, според Уручев. "С този доклад ЕП поиска от ЕК няколко важни неща. На първо място в него се сочи, че земята по отношение на свободното движение на капитали, не може да се разглежда като обикновена стока. Това е краен ресурс, не подлежи на увеличаване, постоянно е подложен на всевъзможни заплахи заради човешка дейност и климатични промени. Поради което са необходими регулации на този пазар" обясни той. По думите му ЕП отишъл дори по-далеч в инициативата си и  предложил на Комисията да разгледа възможността да се наложи мораториум върху всички процедури на нарушения спрямо пет държави, в които има такива процедури.
Земята е краен ресурс, а не обикновена стока, необходими са регулации на този пазар, подчерта Владимир Уручев, който е и член на земеделската комисия на Европарламента.
Според шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов предложението на Корнелия Нинова за земите е подкрепено от неговата партия. Той отчете, че по тази тема се търси обединение на всички парламентарни групи и сред всички български евродепутати. "Това, което беше направено като предложение, ние сме го подкрепяли като начин на подход в продължение на години", обясни Цветанов и допълни, че дебатът за земите се е водил в парламента през 2013 г. Той обеща ГЕРБ, както винаги, да защитава националните интереси.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ