Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Мракобесие

Ева Костова

25. Юли 2017 , брой: 143   777   0Мракобесие. Няма друга дума, когато някой се озъби и изрече: "Синдикатите са вредни". И: "Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават". Значи, ако искаш работа и синдикатите защитават гърба ти, както е нормално навсякъде по света, ти си търтей - мързелив, необразован, гониш инвеститорите. Така мислят господа работодателите, големите босове на тази малка икономика, които пишат нова книга "Под игото" - под игото на капитала.
Тези хора нямат ни ума, ни усета на истински бизнесмени. Не разбраха дори, че без "търтеите" техните джобове няма да са пълни. Капиталисти има в цял свят, но нашите минаха всякакви граници. Тяхната поредна изцепка навсякъде другаде би се възприела като липса на най-елементарни познания за правилата на бизнеса, но и като политически опит за омаскаряване на цялото профсъюзно движение и неговите организации по света. То бива простотия, но когато тя се появява на челото ти като наяла се въшка, вече няма прошка.
Един от маститите работодатели споменава нещо за три прасенца в кочината, дето искали от синдикатите по 1000 лева поравно заплата. Пък едното заминало недоволно за чужбина. То, че нашата мила родина е заприличала на кочина, спор няма. Но в нея се търкалят едни други прасенца, които само квичат и искат - не хляб, а бляскави лимузини, някое и друго палатче, далаверка някаква... Народът кучета го яли! Работещите - още повече! Най-добре да са роби. А синдикатите са прът в колелото на алчността, маскирана като бизнес, и пречат на самите работещи, защитавайки техните тежнения. По-голяма глупост надали някой е чувал: Хайде, къш и работници, и синдикати, та да мирясат босовете, тези изтерзани мили хорица. Ами, ако палачинката се обърне, кой ще е къш? Нали знаете какво се случва, когато правото е все на страната на богатите, а бедните няма какво да губят?  

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"