28 Март 2024четвъртък22:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 10

Лили Георгиева със сребро в Гросето
Лиляна Георгиева спечели сребърен медал в бягането на 1500 м на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Гросето, Италия. 17-годишната Георгиева завърши с лично постижение от 4:16,73 мин, което е и нов национален рекорд за девойки до 18 г. Българката водеше след третата обиколка, но в последните 300 метра беше изпреварена от Джема Рийки (Вбр), която грабна титлата с време 4:13,25 мин. Сънародничката й Хариет Ноулс-Джоунс пък се окичи с бронз с 4:17,53 мин. Антонио Иванов завърши на 19-о място на 200 м с време 21,74 сек в полуфинала. Той не успя да прескочи и сериите на 100 м, като се нареди шести с 10,96 сек след закъснение на старта.


Нели Танева е 17-а в Баку
Нели Танева се класира 17-а с 605,8 т. в дисциплината 60 изстрела легнал с малокалибрена пушка на Европейското първенство по спортна стрелба в Баку. При изключително силен и поривист вятър Таня Звискова постигна 600,6 т. и се нареди 40-а. Янина Станчева е 43-та с 599,5 т. Шампионка е Дженифър Макинтош (Вбр) с 619,1 т. "Много слаби резултати. Но добре, че изобщо ни допуснаха до състезанието, защото шубите ни не отговаряха на изискванията. Цяла нощ прекроявахме и шихме", заяви от Баку Звискова.

Джокович пропуска US Open
Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович ще отсъства от 6 до 12 седмици от кортовете. Това показа преглед в Белград, който трябваше да даде отговор дали Ноле въобще ще играе до края на сезона. Зденко Милинкович, лекар на сръбския национален тим и известен ортопед, прегледа лакътя на Джокович и обяви пред "Спортски журнал": "Ноле трябва да почива. На следващия преглед ще се знае точният срок. В този период изобщо не трябва да пипа ракета. Може да работи за кондиция или други елементи, които не касаят тази ръка. Успоредно с това ще мине терапия", уточни светилото. Така Ноле е аут за US Open и полуфинала срещу Франция за Купа "Дейвис", които започнат съответно след 5 и 7 седмици. Реалистично е бившият №1 в тениса да се върне за големите турнири в Шанхай, Париж и "Мастърс"-а в Лондон.




Григор Димитров (вляво) тренира с Рафаел Надал в академията на испанеца в родния му Манакор. Хасковлията, който остана 10-и в ранглистата, започна подготовка за АТП 500 турнира във Вашингтон другата седмица. При жените Цветана Пиронкова запази 131-ата позиция

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ