20 Април 2024събота01:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец отлетя с "Еърбъса на властта"

Това е израз на грижата на държавата за футбола ни, благодарят шефовете на "орлите"

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 10

"Това, че ще пътуваме с правителствения самолет, означава, че държавата мисли за българския футбол. Не само ние, а и Ботев ще пътува с този самолет. Това е много добро отношение, така че ние само можем да благодарим за това", обяви с трепет в гласа треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, преди да качи "орлите" в "Еърбъса на властта" от Варна за Израел вчера. Утре разградчани гостуват на Апоел (Беер Шева) за първия мач от III предварителен кръг в Шампионската лига. Неизменните първенци на България през последните 6 години издействаха в неделя чрез спортния министър Красен Кралев да ползват правителствения "Авиоотряд 28" и му благодариха официално за "решителната му намеса" при осигуряването на държавния самолет. Колкото до предстоящия сблъсък, наставникът на разградчани очаква и двата мача с Апоел Беер Шева да бъдат трудни, но "ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин и да играем плейоф. Вече доста добре познаваме отбора на Апоел. Един съперник, който играе близък до нашия стил. Играят изключително организиран и комбинативен футбол. Мисля, че сме равностойни и предстоят мачове на надлъгване. Мисля, че и двата мача ще бъдат добри за зрителите, но пак казвам – отборите трябва да играят много разумно“, закани се Дерменджиев. Той отведе в Израел група от 22-ма играчи, въпреки че в стартовия лист може да запише само 18. Освен националите Светослав Дяков и Георги Терзиев, Треньор №1 във футбола за 2016 и 2017 г., взе още двама българи - младоците Венци Керчев и Ерол Дост, като възнаграждение за изявите им във втория отбор. В групата е и контузеният бразилски защитник Сисиньо, който ще отпадне за двубоя.
Лудогорец тръгна 2 дни по-рано за Беер Шева, за да могат футболистите да свикнат с по-специфичните атмосферни условия в Израел. От клуба донапълниха самолета с фенове срещу 500 евро.
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев също очаква трудно гостуване.
„Апоел Беер Шева е един редовен участник в евротурнирите. Имаме представа за отбора, от организационна гледна точка колегите също показват, че са един изключително добре организиран клуб. Към момента комуникацията между нас е на отлично ниво. Аз очаквам добро пътуване и ако имаме късмет да се поздравим с добър турнирен резултат. Мисля, че шансовете са 50:50. Това е отбор, който натрупа сериозен опит в Европа. Ние също имаме опит, така че изходът от двата двубоя е абсолютно непредвидим“, коментира Петричев и също не пропусна да благодари на министър Кралев за осигуряването на правителствения самолет.


Футболистите на Лудогорец използваха правителствения "Еърбъс" за чартъра от Варна до Израел
Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ