Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Пълен блокаж

Валентин Георгиев

26. Юли 2017 , брой: 144   555   0"За милиони няма закони, за кокошка няма прошка". Тази народна мъдрост важи с пълна сила за поведението на бившия шеф на НДК Мирослав Боршош, който най-безцеремонно и нагло отказа да се яви пред парламентарната комисия, създадена да изясни имало ли е злоупотреби със средства и умишлена безстопанственост при управлението на дружеството. Вместо това Боршош прати писмо в парламента и открито заяви в социалната мрежа, че не вярва в обективността на депутатите от тази комисия. Дори се усъмни, че появата му можела "да се използва и за други цели".
Извиканите в парламента са длъжни да се явят там. Скандалното му неявяване говори едно - че въпросният господин се ползва с протекция от най-високо ниво, за да върти на пръста си и парламент, и министри. На всичкото отгоре, той обвинява и принципала си в лицето на вицето Лиляна Павлова за непрозрачни действия и заръки от нейна страна, които не бил изпълнил, защото щял да наруши закона.
На този водевилен фон една друга мастита фигура в държавата изпадна в трагикомична безтегловност. В опита си за сетен път да излезе чист като момина сълза Бойко Борисов се прави на "ни лук ял, ни лук мирисал": "Не общувам с него от години. Боршош не съм го чувал и виждал от години!"... Борисов явно си мисли, че хората ядат доматите с колците. Трябва да си луд, за да повярваш, че връщането на този "безценен кадър" като шеф на НДК, след като бе отстранен от Павлова, е станало ей така, от нищото. Зависимостите тук явно са повече от три, щом Баце трябваше публично да унижи любимката Лиляна с този акт, а тя да преглътне обидата с оправданията, че имала по-важни дела от конфликта й с Боршош. Както се казва, тури му пепел - и Боршош цял, и Боряна сита, ама това е друга песен!
Лошото е, че цялата държава е в пълен блокаж или се движи на автопилот заради този цирк на недосегаемите.

 

 

 

Коментари

  • 20. Октомври 2017 206
    404
    0

    Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"