16 Април 2024вторник23:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Томислав Дончев разрешил безлимитни харчове на Боршош

Случаят НДК е огледало на управлението на ГЕРБ, категорична бе Корнелия Нинова

/ брой: 144

автор:Павлета Давидова

visibility 100

С промени в устава на НДК настоящият вицепремиер Томислав Дончев е упълномощил изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош да одобрява безлимитни харчове. Преди измененията от 2015 г., когато НДК преминава под надзора на Дончев, шефът на НДК е имал право да се разпорежда самостоятелно само със средства до 50 хил. лв. Всичко над тази сума е трябвало да мине през одобрението на Съвета на директорите на НДК.
"Как така Дончев изведнъж премахва в устава изпълнителният директор на НДК да се разпорежда самостоятелно само до 50 000 лв. Откакто Томислав Дончев поема да бъде принципал, това е отменено и Боршош вече може неограничено да се разполага със средства. Защо?", попита Корнелия Нинова вчера. Според нея вицепремиерът бил достатъчно умен, за да не направи нещо подобно, без да го е консултирал, и попита дали не е имало натиск "отгоре". "Отгоре е само един човек - Борисов. Дончев да каже, като професионалист, упражняван ли е върху него натиск, за да вземе такова решение", настоя лидерът на БСП.
"Случаят НДК е огледало на управлението на ГЕРБ - интереси, корупция, борба между две лобита в ГЕРБ за пари и надмощие, провал на техническата подготовка на председателството. И в този казус г-н Боршош е най-малката брънка в цялата верига. Той е бушонът. Менторът му е важен", обобщи Нинова. Тя не пропусна да отбележи, че при цялата информация за нарушенията на Боршош, той бе възстановен като шеф на НДК от Бойко Борисов.
"Защо, при всички известни факти, са отстранявани онези министри, които са казвали истината - Вежди Рашидов, Лиляна Павлова. Отнемат им се правомощията върху НДК и се дават на друг", посочи лидерът на БСП. Тя защити и бившия служебен вицепремиер Деница Златева, като подчерта, че няма как да й се прехвърли отговорността за нередностите само за двата месеца, през които е отговаряла за НДК. "Тя не носи такава отговорност, фактите го показват. Щом повдигнаха обвинение на Боршош, значи той не е освободен от отговорност - финансова или наказателна", категорична бе Нинова.
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ