Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

С юмруци или суджуци

Ина Михайлова

26. Юли 2017 , брой: 144   2688   0Когато беззаконието, арогантността, липсата на морал тържествуват в държавата, насилието и омразата стават норма. Жертва на мутризацията вчера беше журналист, предния ден - нотариус (стр. 5). Утре - всеки от нас. Цикълът на "страхово инженерство" отново се завъртя. А след "страхуванията" иде ред на воплите за силна ръка и изпразнените от съдържание думи на властимащите за държавността и държавниците.
Дали лампичката този път ще светне? Че престъпността първа усеща меките капачки на властването. Затова се увеличават побоите, кражбите, рекетът, рушенето. Дали ще осъзнаем, че въжето, по което вървим, е изтъняло от нехайството на институциите, от преяждането на елита и от ламтежите на скачения с него бизнес. По това въже, опънато между хаоса в управлението и анархията в държавата Му, всеки ден балансираме стоически. Импровизираме, че сме живи, а отсреща властта ни отговаря с лъжи и маже с баданарката.
Властова импровизация. Не е за пред Европа, но и тя ще види хала ни след месеци. Тук, на живо, в Борисовата градина, на Орлов мост, в НДК или в Добрич. С качулки или без. С юмруци или със суджуци. Кой както може. Мутризацията мутира.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"