19 Април 2024петък11:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Как щастието може да се купи с пари

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 33

Човек може да купи щастие с пари, ако ги похарчи, за да осигури повече време за себе си, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на публикация в сп. "Протоколи на Американската академия на науките".
Изследването е обхванало над 6000 души от четири страни - САЩ, Канада, Дания и Холандия. За целите му специалисти от Харвардския бизнес колеж са предоставили на участниците определена сума за период от две седмици. През първата от тях изследваните лица е трябвало да си купят нещо материално, например риза. На следващата участниците се налагало да похарчат парите за услуги като поддържане на домакинството или поръчка на стоки онлайн, спестяващи им време, което могат да използват за самите себе си. Изследователите са установили, че тестваните лица са били по-щастливи, когато са си осигурили повече свободно време, отколкото от материалната придобивка.
Предишно проучване е показало, че хората изпитват по-голямо щастие, ако харчат, за да помагат на околните, или за собствени приятни преживявания, например посещение на спа център.
"С пари може да се купи щастие, стига да са похарчени по правилен начин", твърди Елизабет Дън от изследователския екип.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 605

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 499

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ