23 Април 2024вторник19:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 12

Испанският премиер се яви в съда
Испанският премиер Мариано Рахой застана на съдебната скамейка като свидетел в рамките на мащабно дело за корупция, в което участват и депутати от неговата консервативна Народна партия. Министър-председателят отрече някога да се е занимавал с финансите на партията. Делото е във връзка с мащабна схема за подкупи, в рамките на която различни компании са давали подкупи на депутати на партията и други държавни служители от редиците й в замяна на сключване на договори.


Милиони йеменски деца в риск
Разкъсващите Йемен война, холера и глад поставиха 80% от децата в страната в отчаяна нужда от помощ, съобщи ООН. "Близо 80% от децата на Йемен се нуждаят от незабавна хуманитарна помощ", заявиха изпълнителните директори на три агенции на ООН в съвместно изявление, публикувано в края на двудневното им посещение. "Близо 2 милиона йеменски деца са остро недохранени, а това ги прави по-податливи на холераФ, посочиха те.


Бразилски фермери окупираха имение на министър

Около 500 участници в движението на безимотните селяни, завзеха във вторник имение на министъра на земеделието, животновъдството и продоволствието на Бразилия Блайру Мажи. Земеделският участък, за който става въпрос, е разположен в щата Мату Гросу, в централната част на страната. Компанията "Амажи", която е собственост на министъра, използва земята за отглеждане на соя. Протестиращите безимотни селяни искат аграрна реформа, а също искат оставката на президента Мишел Темер, във връзка с обвиненията срещу него за корупция.


Общите учения на Русия и Китай не са заплаха
Русия обяви по повод критиките към нея, че провежданите с ВМС на Китай военни игри в Балтийско море не представляват заплаха за никого. Ученията, започнали във вторник, показват колко тясно Русия и Китай си сътрудничат във военната област и са разглеждани като показване на сила от Москва в района, където натовски и руски самолети често се засичат.


Двамата основни съперници в конфликтната Либия, които проведоха разговори с посредник в Париж, се ангажират с прекратяване на огъня и избори през 2018 г., се казва в изявление на френското президентство.




В Тайланд в чест на рождения ден на краля пуснаха на воля 1066 костенурки. Мероприятието бе осъществено в Центъра за опазване на морски костенурки в Чонбури. В залива около Тайланд живеят 5 вида морски костенурки и всички те са заплашени от изчезване
БГНЕС



Над 10 000 души бяха евакуирани от френския курорт Борм ле Мимоза заради бушуващите в южната част на страната горски пожари. Огънят е обхванал 40 000 дка по средиземноморското крайбрежие, в планинската вътрешност и на остров Корсика. Мобилизирани са хиляди пожарникари, но усилията им да потушат пожарите са затруднени от силния вятър
БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ