20 Април 2024събота01:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Васалщина, преминаваща в лакейщина

/ брой: 145

автор:Георги Георгиев

visibility 1785

Всякакво е било, ама такова чудо имаме за пръв път. В деня на одобряването Договора за добросъседство с Македония посланикът на САЩ Ерик Рубин посети премиера Бойко Борисов и обяви, че е много доволен от това, което се случва между двете страни. Въпросът за какво му е на Рубин да се вълнува от договор между две суверенни страни, че чак да ходи при премиера на едната и да обсъжда документа, виси във въздуха и няма адекватно обяснение. Не сме чули и видели, гръцкия, турския посланик или албанския да ходят на "Дондуков"1, за да обсъждат договор между София и трета страна. Това е абсурд. Рубин обаче си ходи все едно си е вкъщи, обсъжда, одобрява, а може би и разрешава. Накрая изразява задоволство.
Това не е просто скандално, това е обидно за българите и фактът, че правителството на ГЕРБ позволява такова нещо да става публично, показва, че сме в нов етап от българо-американските отношения. Ако при спирането на трите енергийни проекта с руско участие говорехме за васалщина, то сега вече сме във фазата на лакейщината. Още повече, че по същото време дясната ръка на Борисов Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ оттеглят законови поправки, които ограничаваха намесата на "Америка за България" в юридическите среди.
Цветанов направи това, докато Рубин е при началника му. Колко символично. Още по-символично е, че отказът на ГЕРБ от тези поправки в Закона за съдебната власт, които комай са единственото добро нещо от тяхното законотворчество, дойде след като друг кадър на Държавния департамент на САЩ даде да се разбере ден по-рано, че "това е антиамерикански закон". И Цветанов веднага, лично, да няма съмнение в коленопреклонението пред "мастъра", взе да обяснява, че "след задълбочен анализ" и други тинтири-минтири ГЕРБ се отказва от опита да ограничи чуждата намеса. Жалка картина. Срам и нещастие за този народ, който още търпи подобни, с извинение политици, да го управляват.
Лакейската същност на това, което се случи най-добре, се разкрива от тези думи на Цветанов: "Нито е имало, нито ще позволим намеса на каквато и да било държава в начина, по който се управлява страната и законодателната ни програма."
Този човек наистина ли ни се подиграва или просто го е хванало шубето, че вече истински ще ги намразят заради слугинажа? След като двамата с началника му са в стойка партер пред американците, да се каже такава реплика показва, че или този човек е крайно нагъл, или е крайно неадекватен.
Сигурно има хора, които се радват как американците карат ГЕРБ да се унижават пред тях, но помнете, че те управляват България и всъщност гаврата е за всички нас.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ