29 Март 2024петък04:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Само мъже са мераклиите за шеф на БНТ

СЕМ допусна всичките девет кандидати до втория тур за генерален директор на националната телевизия

/ брой: 146

автор:Павлета Давидова

visibility 51

Само мъже подадоха документи за участие в конкурса за нов генерален директор на БНТ. Кандидати за шефския пост са Стоил Рошкев, Теодор Ангелов, Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Радослав Главчев, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. На последното си редовно заседание Съветът за електронни медии прегледа документите им и сметна, че формално всички отговарят на изискванията.
За да минат първата фаза от конкурса, кандидатите трябваше да имат опит в електронни медии, както и най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия. Необходима бе и декларация за тригодишен опит на мениджърска позиция. Деветимата претенденти подадоха в СЕМ и концепции за развитие на обществената телевизия.
По същество подадените документи ще бъдат разгледани от СЕМ до 17 август. Тогава регулаторът ще обяви кой от деветимата ще бъде допуснат до изслушване в регулатора. 21 и 22 август са датите, които са предвидени за събеседване. СЕМ ще гласува за своя фаворит на следващия ден. Победител ще е спечелилият гласовете на трима от петимата членове на регулатора.
До избор на нов генерален директор се стигна след края на втория мандат на настоящия шеф на телевизията Вяра Анкова. По закон тя няма право да оглави медията за трети път. Мандатът й обаче бе удължен, а процедурата за избор на нов шеф бе отлагана няколко пъти.
Знакова фигура на БНТ, опитен журналист и дългогодишен водещ на "Панорама" Иван Гарелов също има апетити да оглави телевизията. Той вече оглави и публично концепцията си, която носи заглавието "БНТ - РЕСТАРТ". Според стратегията му централната емисия "По света и у нас" ще се препрограмира в 19 ч. Дневните новини се профилират - напр., кратки национални и международни в 9 ч., социални и регионални в 12 ч.
Друг мераклия за поста е Константин Каменаров. Той е продуцент и бивш оперативен директор на БНТ, пробва се неуспешно и в предишния конкурс за шеф на телевизията, но не успя да пребори Анкова. Емил Кошлуков е политик и журналист, за кратко беше изпълнителен директор на TВ7, която фалира след срива на КТБ.
Желание да оглави БНТ е заявил и бившият шеф на БНР Валерий Тодоров. Зад гърба си той има два управленски мандата в националното радио. Тодоров също не за пръв път се явява в конкурс за директор на обществената телевизия.
Сашо Йовков от години е в спортната дирекция на националната телевизия. В момента е редактор Продуцентски център "Спорт" в БНТ. Бившият главен счетоводител, финансов, изпълнителен и за кратко и.д. генерален директор на БНТ Тома Иванов също кандидатства. Той има и опит в СЕМ, където е бил член и изпълнителен секретар в периода 2001-2006 г. Журналистът Стоил Рошкев от парламентарния новинарски екип на БНТ също е подал документи. Той е най-младият сред кандидатите до момента - роден е през 1976 г. Рошкев бе конкурент на Анкова и когато тя се кандидатира за втори мандат. Водещият от телевизия СКАТ Теодор Ангелов също се пробва в конкурса. За пореден път в надпреварата се впуска и Радослав Главчев, който е известен с нестандартните си управленски идеи.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ