24 Април 2024сряда06:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нинова призова Борисов да си поиска вот на доверие от партньорите

"БСП за България" закри парламентарния сезон с 335 въпроса и питания към управляващите

/ брой: 146

автор:Юлия Кулинска

visibility 29

Бойко Борисов да вземе да си поиска вот на доверие от коалиционните партньори, след като го бламираха за Комисията за финансов надзор, призова вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й това е първото сериозно пропукване между ГЕРБ и "Обединени патриоти" и е симптоматика за напрежение в правителството. "Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ по отношение на НДК, битката на лобитата, взаимните обвинения, "суджук гейт" и т.н., очевидно, че не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия има вътрешни проблеми, които водят до нестабилност", поясни тя. "Когато направиха правителството, те очертаха общата си политика, но казаха, че по различни политики ще останат на различни мнения, например новите изборни правила. Случаят с КФН не е от тези, за които са заявявали, че ще останат на различни мнения", смята Нинова. Коментарите си тя направи в отговор на въпрос кога БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета. "Вот на недоверие все още не сме обсъждали нито в политическите органи на БСП, нито в ПГ. Можем да го поставяме в бъдеще, но към днешна дата нямаме такова решение", лаконична бе Нинова.
"Българи, които сте ни подкрепили, за да сме в този парламент, каквото ви обещахме го изпълняваме. Ще продължим по същия начин и през септември, и нататък", увери избирателите в отчета за свършеното от ПГ на "БСП За България" Нинова. Цялата парламентарна група присъства на отчета на дейността й. За социалистите колкото е важно да бъдат избрани и да влязат в НС, два пъти по-важно е да свършат работата, за която са избрани, и да се отчетат за нея, изтъкна лидерът на левицата. Тя добави, че често в политиката преди избори се обещава всичко, а после партиите забравят да обяснят какво са свършили. За "БСП за България" парламентарната сесия беше наситена, много активна и динамична и то благодарение на нашите депутати, заяви Нинова. Най-важното беше да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подчерта лидерът на БСП.
 Нинова отчете, че БСП е внесла законопроекти, които не отстъпват от предизборната й програма и от политическата и идеологическа платформа на партията. Те се отнасят до социалната политика, образованието, борбата срещу монополите и битовата престъпност и корупцията, подпомагане на българската икономика и производство.
Депутатите са внесли 17 законопроекта за 41 заседания. "В парламентарния контрол имаме 335 въпроси и питания и 5 разисквания. По наше предложение бяха сформирани 3 временни комисии, свързани с проблемите за НДК, за чистотата на водата в Хасково и за неизплатените заплати. Депутатите от БСП направиха над 700 изказвания", обяви Нинова. Тя направи сравнение с активността на управляващата коалиция "ГЕРБ - "Обединени патриоти". Министерският съвет е внесъл 9 законопроекта. ГЕРБ са задали 97 въпроси и питания, патриотите - 39, а БСП - 335, изтъкна Нинова.



 За "БСП за България" парламентарната сесия беше наситена, много активна и динамична и то благодарение на нашите депутати, отчете Нинова


снимка Емилия КОСТАДИНОВА

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ