Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Как да им вярваме?

Ина Михайлова

31. Юли 2017 , брой: 147   2358   0Възможно ли е всичко това да ни се случва? Четири дни след като бизнесменът Данаил Божилов бе намерен мъртъв в пловдивския парк "Лаута", МВР смени версията. От убийство - на самоубийство, а оръжие все още няма.
Не знам дали Божилов се е самоубил или е бил убит. А и близките му са толкова уплашени, че само благодарят за професионалната и перфектна работа на МВР. Следователи, полицаи и цял окръжен прокурор бяха изтипосани като пълни бездарници. Поне знаят по чие нареждане. А и лично главният секретар на МВР се зае със случая на (уж) обикновен бизнесмен.
За МВР "проблемът Божилов" може би е изчистен. Противоречивите обяснения обаче пораждат въпроси. Какво крият? Когато не намерят извършител, така ли правят? Убийството става самоубийство, побоят над журналист - нападение от бандити в алея без камери, а над нотариус - нищо лично, просто професия. Чиста работа. И вярваме, щото ни го спускат от телевизора.
Когато са атакувани заради ремафиотизирането на държавата, така правят. Министърът вади картинки за спад на престъпността, а подчинените му - според ситуацията и умствения багаж. После се чудят, че хората не им вярват. Очите им нито са честни, нито са сини.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"