29 Март 2024петък16:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Срамно!

/ брой: 147

автор:Мая Йовановска

visibility 1446

Навремето руснаците знаеха, че всеки хубав и вкусен домат на трапезата им е български. Въобще потребителите от цяла Европа добре познаваха нашите плодове, зеленчуци, консерви, сирене и кисело мляко. През 80-те години на миналия век страната ни доставяше например голяма част от доматите в Европа. Някои твърдят, че всеки втори домат е бил нашенски. А къде сме днес? Въпросът е реторичен. Въпреки това отговор на такова питане можем да намерим в данните, които оповести "Евростат" за най-големите производители в ЕС на плодове и зеленчуци. И още по-конкретно - в тази статистика въобще нищо не можем да намерим за производството в нашата страна, нас там изобщо ни няма. Сега България напълно липсва от картата на европейското земеделско производство. Същото е и при производството на мляко, месо...
След години на целенасочено съсипване на това, което бяхме постигнали, и 10 години след влизането ни ЕС, от първенци, не просто сме на опашката, ние сме буквално аут от картата на производителите. И милиардите европари се оказва, че с нищо не са ни помогнали. Едно на ръка, че големите в ЕС вземат по-големи субсидии, но и ние с глупавата вътрешна аграрна политика доубихме земеделието си. И родната статистика продължава да отчита, че делът на земеделието в БВП на страната намалява. Да не говорим за размера на добавената стойност в отрасъла. Катастрофа! Всичко това се случва в държавата, която има най-качествената земеделска земя...
И въпреки, че последните правителства обещаваха земеделието и животновъдството да са приоритет, истината е, че повече от 20 години всичко върви на самотек, без дългосрочен план и визия за бъдещето. А грандиозните грешки, изглежда, на нищо не ни научиха. И от славното минало стигнахме катастрофално настояще и сме на прага на напълно неясно за сектора бъдеще. Срамно!



 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ