26 Април 2024петък05:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Литекс прецаква Левски за Мандриши

Пенев ще преговаря за нов договор с "оранжевите" след сезона

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 35

Шампионът на България Литекс, който е само на една крачка от защита на титлата си от миналата година, е на път да измъкне френския нападател на Гренобъл Жан-Жак Мандриши под носа на Левски, съобщава специализираният сайт за футболни трансфери topmercato.com. Според изданието Литекс също се интересува от корсиканския нападател, който е отбелязал 11 попадения през настоящия сезон.
26-годишният футболист има контракт за още една година с Гренобъл, но се е договорил с ръководството на клуба да разтрогне договора си по взаимно съгласие, след като отборът изпадна от Лига 2. Френският сайт съобщава, че към Мандриши има интерес и от местните Дижон, Анже и Тур.
Треньорът Любослав Пенев, който е на път да изведе Литекс до шампионската тила, все още не е сигурен дали ще продължи да води отбора и през следващия сезон. Договорът му с "оранжевите" изтича след края на настоящото първенство и едва след последния мач срещу Калиакра Каварна ще бъде обсъждано бъдещето на специалиста.
"Имам едногодишен договор, който още не е изтекъл, но има достатъчно време за приказки. В момента важното е да завършим първенството както трябва и да постигнем целта си. За мен разговорите са нещо второстепенно и когато дойде моментът, ще говорим. Приоритет пред мен в момента са двата мача до края на сезона", коментира Любослав Пенев. Днес тимът му гостува на Локо Сф в дербито на 29-ия кръг на "А" група". "Локомотив е сериозен отбор. Виждам, че играят добре и ще завършат сезона в отлична форма. Ние, разбира се, трябва да вземем мерки. Нямам притеснения, нямаме кадрови победи и отиваме за победа. Искам 6 точки в последните два кръга от първенството, за да завършим подобаващо. За отбори, които преследват високи цели, всички мачове са важни. Виждате, че първенството е интересно до последните два кръга", добави Пенев, който бе избран за треньор на сезона в 10-ата анкета на АФП. 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ