Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Да те погали чичо Сам

Валентин Георгиев

3. Август 2017 , брой: 150   489   0САЩ официално поздравили България и Македония за подписването на договора им за добросъседство. Кратко, с дежурните лицемерни клишета, напоени с очеизвадна патетика, от която и на слепия става ясно, че страната ни е американска колония и инструмент за геополитически маневри. Е, сега ще си имат още една колония. Нали не си мислите, че ония отвъд Океана ги интересуват "силните връзки между двете държави" или "по-близкото им сътрудничество", за които папагалски тръбят политкоректните медии? Да не говорим за позора, с който окичиха този договор, получил зелена светлина след предварителната "благословия" на щатските посланици в София и Скопие. Съвсем неслучайно някои риторично запитаха дали срещата на Борисов и Рубин не бе, за да види последният дали правилно е преведен оригиналът на документа от англоамерикански.
На България просто поставиха задачата да интегрира македонците към "евроатлантическото семейство", за да се изтласка Русия от Балканите. А с Македония в НАТО става много по-предсказуема и съдбата на газовите коридори към Европа, които вече са поставени "на трупчета". Не друго, а интересите на Вашингтон са тези, които обслужва и гарантира въпросният "исторически договор", който Борисов и Заев подписаха.   
Сега ги обливат с поздравления. И ги галят по главиците като "добри кучета". Но ако "началниците" от Брюксел все пак имат някакво що-годе формално оправдание заради "пътните карти" по интеграция на Балканите в ЕС, то активността и доминацията на Вашингтон видимо отблъскват. А щом ни и поздравяват, можем да подозираме само едно - договорът е калпав и не е в полза на България, нито на региона. Затова бяха и зачестилите совалки на разни треторазрядни US дипломати в последните седмици. Няма и как да е другояче, при положение, че отдавна нямаме суверенитет, нито имаме собствено мнение и външна политика. А това вече го знаят и колониалните администрации, и обикновените хора.     

 

 

Коментари

  • 24. Октомври 2017 208
    204
    0

    БСП записа в алтернативния си бюджет и политики основни цели: икономика, доходи, образование, здравеопазване. Едно на ръка, че левицата предвижда два пъти повече увеличение на средствата за образование от Горанов (с 810 млн. лв.), които да достигнат поне 3,9% от БВП - на фона на 5% средно в ЕС. Ако обаче има нещо, което е 100 на сто лтернатива на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"