29 Март 2024петък08:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съветниците от БСП и ГЕРБ в Перник се скараха заради неизгоден заем

Социалистите притеснени, че Профилакториумът няма да може да погасява кредит и ще загуби 10 дка земя

/ брой: 150

автор:Юлия Кулинска

visibility 57

Съветниците от БСП и кметът на Перник от ГЕРБ Вяра Церовска се скараха по време на сесия на Общинския съвет вчера. Повод за раздора стана поисканата от Церовска промяна в списъка с капиталови разходи, за да се даде разрешение Специализираната болница за долекуване и рехабилитация да изтегли 5-годишен заем от 140 000 лв. Залог срещу сумата става имот от 10 дка, чийто статут преди това беше променен от публична в частна общинска собственост и беше вписан в активите на Профилакториума.
Общинският лидер на БСП и председател на групата на левицата Кирил Леонов обяви, че е нелогично да се взима кредит и да се залага терен, чиято цена става доста ниска, при положение, че общинската управа разполага с необходимите 140 000 лв., наваксани от икономии и излишъци. "Cлeд кaтo в общинския бюджет има нeoбxoдимитe cpeдcтвa за кaпитaлoвитe paзxoди, зaщo тpябвa дa зaлaгaмe тepeнa. Зa мeн тoвa e oгpoмeн pиcк. Tpябвa дa нaмepим peшeниe, тaкa чe тoвa дa нe ce cлyчвa, и тo зa пo 7 eвpo нa кв. мeтъp", предупреди Лeoнoв. Червените съветници се опасяват, че здравното заведение няма да може да погасява кредита и че земята ще бъде изгубена.
Леонов предложи същата сума да бъде пренасочена за изграждане на отбивка при пътен възел "Марина бара", който е в окаяно състояние. Пътят е републикански и вече години нищо за рехабилитацията му не е направено от агенция "Пътна инфраструктура".
"Пъpвaтa кpaчкa зa paзпpoдaжбa нa ниcки цeни нa кoнтaктнaтa мpeжa нa тpoлeитe бe имeннo пpoмянaтa oт пyбличнa в чacтнa oбщинcкa coбcтвeнocт. Пpитecнявaмe се и в случая това да не e пъpвaтa крачка към това земята дa бъдe пpoдaвaнa нa тaзи цeнa", oбяcни Paлицa Aндpeeвa oт БCП.
След протестите на социалистите Общинският съвет задължи Церовска след изплащането на кредита да внесе нова докладна, така че имотът отново да придобие статут на публична общинска собственост.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ