Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

България

23 медицински стандарти и здравни наредби отмени съдът

Аида Паникян

4. Август 2017 , брой: 151   83   0Отменените от ВАС за около година и половина нормативни актове в системата на здравеопазването са 23. Голяма част от тях са медицински стандарти. Сред отменените нормативни актове е Наредбата за проучване на удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от НЗОК, Националната здравна карта, т.нар. служебно НРД от 2016 г., Наредбата за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които НЗОК сключва договори. Всички те са приемани по времето на Петър Москов.
Жалби срещу наредбите, сред които и за медицинските стандарти, са подавани от ЦЗПЗ, Националното сдружение на частните болници, Българската болнична асоциация, Сдружението на общинските болници, Българската асоциация по медицинска онкология, Българската асоциация по патология.

 

 

 

България

  • Социалистите ще дадат на прокуратурата концесията на интермодалния терминал в Пловдив
    18. Август 2017 161
    295
    0

    Остри критики по ефективността на мащабни и скъпи проекти, осъществявани от Бойко Борисов и ГЕРБ, отправиха вчера от БСП. Депутатът от левицата Георги Свиленски коментира, че  столичният завод за боклук, който струва над 350 млн. лв., не работи ефективно и още не е стигнал поставената цел след преработването на отпадъците, под 10% да отиват на депо. Той припомни и безкрайните повторни...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"