Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

23 медицински стандарти и здравни наредби отмени съдът

Аида Паникян

4. Август 2017 , брой: 151   125   0Отменените от ВАС за около година и половина нормативни актове в системата на здравеопазването са 23. Голяма част от тях са медицински стандарти. Сред отменените нормативни актове е Наредбата за проучване на удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от НЗОК, Националната здравна карта, т.нар. служебно НРД от 2016 г., Наредбата за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които НЗОК сключва договори. Всички те са приемани по времето на Петър Москов.
Жалби срещу наредбите, сред които и за медицинските стандарти, са подавани от ЦЗПЗ, Националното сдружение на частните болници, Българската болнична асоциация, Сдружението на общинските болници, Българската асоциация по медицинска онкология, Българската асоциация по патология.

 

 

 

България

  • 20. Октомври 2017 206
    644
    0

    * БСП ще покаже кадрите на Елена Йончева за състоянието на граничната ограда пред европейските посланици. Всички депутати от "БСП за България" стават "съучастници" в разкритията й. Нинова обеща да информира Борисов кога и къде да дойдат да ги арестуват.

    * Държавата въвежда цензура, оградата се чупи и пада, категорична е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"