20 Април 2024събота13:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кмет сдава поста, заминава на гурбет

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 1645

Кметът на маданското село Боровина напуска поста, за да стане селскостопански работник във Великобритания. Мехмед Сюлмановски взел решението преди няколко месеца и се записал в група от селото, която заминава за гурбет в чужбина. Последният му работен ден като кмет на Боровина ще бъде на 27 май, а на 28 май лети за Англия.
Сюлмановски обясни, че основната причина да напусне поста е ниската кметска заплата. За работата си като кмет той получава 350 лв. "Който може да кара с тази заплата месечно и да отговаря за 400 души, да заповяда", коментира Сюлмановски. Според него работата на селския кмет е изключително отговорна и натоварена, а е много слабо заплатена. Селските кметове нямат и никакъв бюджет, изтъкна той. Сюлмановски бе категоричен, че по този начин селските кметове са силно ограничени в решаването на важни за хората проблеми. До изборите селото ще се управлява от служебен кмет, назначен от община Мадан, тъй като Сюлмановски няма заместник.
Мехмед Сюлмановски бе избран за кмет на село Боровина с подкрепата на БСП. Той е третият кмет в община Мадан, който освобождава предсрочно поста. Първа това направи бившата кметица на Лещак, която само година след изборите напусна и отиде да бере ягоди в чужбина. Заради ниска заплата напусна и един от зам.-кметовете на община Мадан, който започна работа като миньор в местен рудник. Подобни случаи има и в община Рудозем. Често се случва кметовете на села в Смолянско с много гурбетчии да вземат по 2-3 месеца неплатен отпуск, за да ходят да работят при своите съселяни.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ