Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Простотия до шия

Валентин Георгиев

7. Август 2017 , брой: 152   804   0"Шок, тази снимка на Радев взриви мрежата", "Снимка на Радев бос и по потник стана хит в нета", "Това ли е президентът? Бос като селски тираджия"... Ето ви малка част от заглавията в българските медии, които буквално превъртяха от самонавиване след една нищо и никаква снимка. Обикновена, човешка снимка на Румен Радев и съпругата му заедно с хлапетата Лили И Митко от с. Вълчан дол. Историята на тези две деца, разбира се, остана в дълбока сянка. Малцина разбраха, че имат болни родители, за които се грижат, а семейството им преживява със 130 лв. на месец... Много по-важно е, че Радев се снимал бос. И, аууу, с космати крака, представете си! Интересно, дали ако бяха епилирани в тон с тънката им чувствителност, повечето възмутени критици щяха да бъдат по-снизходителни!
Да се прави политика от тази потресаваща простотия може да е мехлем за нечии низши душици, но еуфорията, с която медии и социални мрежи влизат в тона, е наистина налудничава. С още по-натрупващата се простотия при следващия "удар": щракнали Радеви и в кварталния магазин в Бояна. Ау, сензация! Сякаш те не са хора и нямат право на личен живот и пространство. А същите тези "морални" апологети доскоро замечтано разправяха как премиерите от Скандинавието ходят по магазини, на кино, или се возят в метрото. Сега, когато и ние имаме нормален президент, се навъдиха парвенюта, които злобно псуват и ругаят, че не пасвало това на "държавен глава". А пък съпругата му имала наглостта да се хване на хоро в Стара Загора!
Простотията в медиите в последните дни се обогати и със снимка на Путин, който гол до кръста лови риба в Сибир. Бедна ви е фантазията до какви невиждани висини може да стигне пещерната русофобия. Едва ли за риба с ходи с костюм и вратовръзка. "Ударите" с плюнка в медии и интернет освен простотия са жалък опит да се принизяват държавници, чийто авторитет е ненакърним.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"