28 Март 2024четвъртък20:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАП призна

Кметицата на Алфатар е назначила дъщеря си в общината

От месеци депутатът от БСП Стоян Мирчев алармира за нарушенията на Янка Господинова

/ брой: 153

автор:Павлета Давидова

visibility 785

Народният представител от "БСП за България" Стоян Мирчев продължава да настоява за оставката на кмета на Алфатар Янка Господинова. Както ДУМА вече писа, социалистът алармира институциите за редица нарушения, извършени от гербаджийката. Сред най-фрапиращите бе казусът с назначаването на току-що завършилата й дъщеря като технически сътрудник в общината. Тъй като не е ясно колко ще се бави отговорът от КПУКИ, с колегата ми от "БСП за България" Кристина Сидорова отправихме питане към Националната агенция по приходите дали има регистриран подобен трудов договор, уточни Мирчев.
От отговора на НАП става ясно, че Господинова наистина е уредила дъщеря си с платена лятна работа. Вероника Господинова има договор с община Алфатар като технически сътрудник от 31 май 2017 г. до 9 юни 2017 г. "Малко след като повдигнах публично въпроса за това назначение, видно от справката на НАП - договорът на дъщерята на кмета Янка Господинова е прекратен. Това, обаче не означава, че кметът не е извършил нарушение и трябва да му се размине - напротив продължавам да настоявам за нейната оставка!", категоричен е Мирчев.
Народният представител направи препратка към скандалния ексдепутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станал популярен покрай "суджукгейт". Според Мирчев казусът с кмета на Алфатар е разновидност на скандална практика, а назначението - случай на поредната герберска калинка. За ДУМА Мирчев коментира, че не разбира двойния аршин в ГЕРБ, тъй като по думите му за нарушенията на кмета на общината е запознат и народният представител от партията в района.
"Още в началото на юни, след проведени приемни в община Алфатар, алармирах за безобразията, които върши кметът на общината Янка Господинова. Изпратих и сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, в който настоявам да се изясни назначила ли е Господинова собствената си дъщеря на работа в общината", припомня депутатът. Той уточни, че ще изчака и становището на КПУКИ. То би трябвало да излезе в средата на август, но заради отпускарския режим, най-вероятно заключенията на комисията ще са ясни през септември. Мирчев обаче е в готовност да сезира прокуратурата предвид отговора от НАП.
ДУМА припомня, че народният представител алармира за проблемите още през юни. Още тогава той се възмути, че ГЕРБ се опитват да тушират скандала с мълчание. Мирчев се възмути, че в Алфатар има феодализиране на общината, а кметицата се разпорежда с общинската и държавната собственост все едно й е бащиния. До социалиста са постъпили и сигнали, че кметът контролира и тормози местните жители. "Общинската администрация е превърната в нещо като хотел с доста странен вкус - бели дивани с розови възглавнички, камъчета, вази с изкуствени цветя и какво ли още не. От 31 служители досега са уволнени 18, които са нарочени от кметицата, че не са от ГЕРБ. Господинова нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация, като отказва да предостави какъвто и да е отчет за дейността си, няма и приемни дни", разказа преди повече от месец Мирчев.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ