28 Март 2024четвъртък10:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Дават нещичко, вземат много повече

Мамят ни с хазартните талони, а ние търкаме ли търкаме

/ брой: 154

автор:Лозан Такев

visibility 1616

След 60 години Спортният тотализатор донесе още една хазартна игра. С печалби едно към 2.70, както са записали на талоните. Напечатани са 15 милиона талони, чрез които, за да "дават повече" вземат още повече. В тотото се връщат 75 милиони лева, а ще раздадат примерно около 45... Но и толкова надали. Позволете ми да се посъмнявам малко. Защо ли? Ето защо.
 Има три печалби по един милион лева, които ще получите, ако сте късметлия - над седем години по десет хиляди лева на месец. Трябва да сте късметлия и да доживеете последната изплатена печалба след осемдесет месеца, чиито лихви не идват при вас, печелившия, а остават в тотото и в държавата. За да подпомагате развитието на спорта в България. Нали сте родолюбци, ще помагате, какво да се прави! А щом сте оптимисти, това става много по-лесно.
 Има още една доста интересна специална игра. След изтриване на покритието откривате буквичка от надписа "Спорт тото". Трябва да съберете девет букви, за да напишете с тях съответния надпис "спорт тото". Нужни са ви една буква С, една буква П, три букви О, една буква Р и три букви Т. И взимате 1000 лева. Веднага. Само че кога ще стане, не зависи само от вашето упорство.
 Предполага се, че поне 600 души трябва да спечелят по хиляда лева от юбилейната игра на Спортния тотализатор в специалния му тираж.
Да, ама не! Отново има въпроси.
Отказах се да търкам другите подобни талони, след като от тях за два месеца спечелих 2 лв. Така се ориентирах към тотото. Ето, вече закупих около двеста талони срещу хиляда лева. И още не мога да напиша текста "Спорт тото". Даже вече си мисля дали е по-правилно да се пише "Порт тото", а не "Спорт тото"! Няма и няма буквичка С... Но не само при мене. Цяла компания се събрахме със специалната игра. Дори си разменяме букви, които се повтарят многократно, но С никой не намира. Затова ще наричаме играта вече "Порт тото". Ако някой изтрие талона и намери С, да се обади, да ме опровергае. Защото тотото дава повече надежда, отколкото печалби. Вече 60 години. Та ми идва да запея: "Измама и лъжа крие всяка игра..."
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ