23 Април 2024вторник20:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Делио Роси :

Трябва време, за да изведа отбора на върха

"Само Левски", завърши на български италианецът при представянето си

/ брой: 154

автор:Марин Милашки

visibility 93

"Извинявам се, че не говоря български. Допреди една седмица дори не знаех, че ще бъда треньор на такъв голям български отбор", започна представянето си именитият италиански специалист Делио Роси, който вчера подписа договор като наставник на Левски. 57-годишният италианец спира с футбола през 1989 г.
"От 1990 г. съм треньор по футбол, след като завърших с отличие треньорската академия в Италия. Досега съм водил само италиански отбори, но искам винаги да се доказвам. Обичам предизвикателствата. Левски е ново предизвикателство за мен. Имах оферти и от други отбори", похвали се италианецът.
Решаващо да приеме офертата от Левски за него било, че собственикът на клуба показал, че държи да работи с него.
"Собственикът ме помоли да се опитам да докарам един нов стил на игра и нова организация, за да изведа Левски към върха. Мисля, че ще успея с работа. Този процес обаче изисква време. Не можем да искаме да тичаме, преди да сме се научили да ходим, но ще направя от Левски отбор на високо ниво. Най-важното е, че Левски трябва да се стреми във всеки мач към победата. Най-важното е да изградим отбор, който да бъде разпознаваем. От никого никакви съвети не съм получавал. Не търся мнения и съвети. Аз трябва да изживея всички ситуации и моменти, и да съм отговорен.
Гледах мача с Верея и разбрах, че има да се работи много. Първо обаче трябва да се запозная с материала, който имам, надявам се да го направя в кратки срокове. Ще кажа на собственика качествата и характеристиките на играчи, които ми трябват за стила на отбора. Трансферният период затваря на 31 август, но не трябва да избързаме, а да сме внимателни в избора. Основното нещо
е отборът да бъде балансиран в двете фази в отбрана и в атака.
Отбор, който печели, не играе само в атака", изрази футболното си кредо Роси, спечелил само един трофей като треньор - Купата на Италия с Лацио, но запазил с много отбори място в елита или спечелил промоция за Серия А. Той спомена и за инцидента, при който атакува и нанася побой на сменения сръбски футболист Адем Ляич като треньор на Фиорентина, за което беше незабавно уволнен. "Имаше един епизод, в който съм се извинил на засегнатия футболист. Човек не трябва да бъде критикуван за един епизод, а за всичките моменти в кариерата. Искам уважение и давам уважение.
Само Левски!", завърши на български италианецът.



Спортният директор на Левски Даниел Боримиров закичва новия треньор Делио Роси с клубно шалче


Снимка ДУМА
 



 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ