Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Декември 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

БСП пита какво се случва със заповедта на Димов

Павлета Давидова

9. Август 2017 , брой: 154   196   0Казусът с уж отмененото строителство край морето беше коментиран и от БСП. Депутатът Атанас Костадинов попита дали заповедта на министър Нено Димов е спряна, отменена или е заменена с друга. И ние не знаем какво всъщност се случва след разпореждането на премиера, уточни той.
Не сме съгласни с популизма, хаоса и некомпетентността по тези изключително важни въпроси, подчерта депутатът. Той изрази недоумение от факта, че за партия ГЕРБ е проблем въвеждането на европейски директиви от българското правителство през 2007 г. Костадинов се възмути, че Бойко Борисов и Цветанов твърдят, че Тройната коалиция е "давала плановете". "Точният термин по Закона за обществените поръчки е тръжна публична процедура. Ако ГЕРБ дават и раздават поръчки, то тук си има много ясно установена процедура", подчерта народният представител.
Костадинов смята, че не е работа на министър-председателя да се разпорежда и спира заповед, която е била провокирана от Европейската комисия и която е междинен вариант, за да се тръгне отнякъде и да се изчисти казусът. Според него не е работа на Нено Димов да се договаря с ЕК и след това да се чувства излъган или изненадан.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"