28 Март 2024четвъртък23:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Шакира с пореден испаноезичен албум

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 34

Колумбийската суперзвезда Шакира издаде новия си студиен албум "El Dorado". У нас излезе в деня на световната му премиера от "Вирджиния рекърдс/Sony Music". Той включва 13 песни и е сред най-чаканите студийни заглавия на годината. "El Dorado" е кръстен на може би най-популярната легенда в колумбийския фолклор: "Елдорадо" - Свещения Граал за търсачите на злато или митичния и неоткрит "Златен град".
Студийният проект на Шакира включва и четирите издадени до момента сингъла, превърнали се в световни хитове - "La Bicicleta" (The Bicycle), жизнерадостна смесица от ърбан звучене и колумбийския фолклорен ритъм "Валенато" в сътрудничество с Карлос Вивес. Песента престоя 25 поредни седмици на първо място в чарта на Билборд "Latin Airplay" и е сертифицирана с 5 пъти платинен статус на продажби в Испания. Следва изкушаващият хит "Chantaje" (Blackmail) с участието на колумбийския идол на младите Малума и повече от 1.1 милиард гледания на видеото в ютюб, което го превръща в едно от най-гледаните латино видеа в цялата платформа. Сингълът също зае първото място в чарта "Latin Airplay" и стана двойно платинен.
За радост на почитателите на чувствения стил бачата Шакира издаде песента "Deja vu" с участието на Принс Ройс, който стана номер 1 в чарта на Билборд "Tropical Songs". Най-новият й сингъл "Me Enamore" (I Fell in Love), посветен на голямата й любов - испанската футболна звезда Жерар Пике, започна стремглаво да се изкачва в класациите и вече е в Топ 5 на "Latin Pop Songs".
Другите песни, включени в албума "El Dorado", са "Nada", "Amarillo", "Perro Fiel" feat. Nicky Jam, "Trap" feat. Maluma, "Comme Moi" feat. French artist Black M, и "Toneladas". За "El Dorado" Шакира записва и три англоезични песни - "When a Woman", "Coconut Tree" и "What We Said", с участието на канадската банда "Меджик".
Художественото оформление на албума е дело на Жауме де Лаигуана.
"El Dorado" е първият испаноезичен албум на Шакира от 2010 г., когато певицата издаде проекта "Sale el Sol", и първият й студиен албум след едноименния, излязъл през 2014 г.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ