26 Април 2024петък03:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 33

"СИДХАРТА И ПЪТЯТ КЪМ НИРВАНА" от София Петрова издава "Милениум" в поредицата "Философия за всеки". Животът на Гаутама Сидхарта, познат като Буда, е обвит в легенди и предания. Създателят на философското и религиозно учение будизъм е роден като принц, но избира живота на странник и аскет. В миг на прозрение открива принципа на Средния път, след което в самота и уединение се занимава с проблема за човешкото съществуване и формулира трактата за четирите благородни истини. Основен принцип на учението му е правилото, че човек винаги трябва да търси истината сам, защото истината е свобода и избор. Философията му призовава за разбиране на законите на природата и на човешката душа и мисъл.



"СЕМЕЙСТВО ПО ФРЕНСКИ" от Саманта Веран издава "Софтпрес" в превод на Силвия Големанова. Съдбата на Саманта прилича на приказка, но напълно действителна и изненадващо искрена. Един французин и неговите две пораснали деца, загубили майка си, една американка и зелените поля на Прованс - това са съставките, от които Саманта Веран е готова да забърка новия си живот. Рецептата на пръв поглед е лесна, но в живота, както и в кухнята, винаги има място за изненади. Оформена като шеговита рецепта, книгата включва и съвсем реални френски ястия, които всеки може да опита у дома. Защото ключът за създаване на щастливо семейство е любовта, а ключалката често е някъде в кухнята.



"СПРАВЕДЛИВОСТТА НА КРОС" от Джеймс Патерсън издава "Хермес" в превод на Калина Лазарова. Алекс Крос пристига в родното си градче за първи път, след като го е напуснал преди повече от 30 години. Но той не идва просто да посети роднините си. Братовчед му Стефан е арестуван по обвинение за убийство на момче от местната гимназия. Солидните доказателства срещу него и досието му с дребни провинения правят реална вероятността за смъртна присъда. Детектив Крос се заема да проучи обстоятелствата около убийството на момчето и те го насочват към местните наркодилъри. Докато разплита случая, той научава потресаваща тайна за родителите си.



"БЕЗ ВТОРО ИМЕ" от Лий Чайлд, разкази, издава "Обсидиан" в превод на Милко Стоименов. Без багаж. Без крайна цел. Без второ име. Където и да отиде, Джак Ричър се сблъсква с някакъв проблем или несправедливост. И трябва да раздаде свое собствено правосъдие. Неизвестни истории от живота на бившия военен полицай в една новела и единайсет разказа. Лий Чайлд е псевдонимът на британския автор Джим Грант, който започва писателската си кариера на 43 години. А "Място за убиване" е първият роман с главен герой Джак Ричър. Той печели 2 литературни награди и още същата година е издаден в десетки страни. Днес Лий Чайлд е сред най-успешните автори в света.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ