Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Проза

Романтично пътешествие назад към детството

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   52   0По всичко изглежда, че Емили Уилсън е постигнала американската мечта: първият й роман се превръща в бестселър, а скоро след това се омъжва за успял и привлекателен адвокат. Десетина години по-късно обаче тя все още не може да напише втората си книга, а съпругът й я изоставя заради друга жена.
С надежда да излекува разбитото си сърце, Емили заминава на гости при леля си, където като дете е прекарвала летата. Закопняла за свежия океански въздух и аромата на домашна храна, младата жена пристига на остров Бейнбридж. Вместо обаче да намери така жадуваното усамотение, тя попада във вихъра на бурни емоции и дълго пазени тайни. Когато в нощното си шкафче открива дневника на жена на име Естер, младата писателка е завладяна от драматичната й изповед. Емили е твърдо решена да разбули мистерията около съдбата на Естер, защото вярва, че това ще доведе до собственото й емоционално изцеление. Но дали жителите на острова искат тя да се рови в миналото? Това разказва романът "Теменужки през март", който ИК "Хермес" издава в превод на Валентина Атанасова-Арнаудова.
Сара Джио е авторка на романтични четива, публикувани в над 27 страни и покорили класациите в САЩ, Норвегия, Русия, Полша, Турция. В началото на писателската си кариера се опитва да съчетава писането на романи с ангажиментите си като журналистка. Пише за "Ню Йорк таймс", "Мари Клеър", списанието на Опра Уинфри и др. Няколко години води две успешни рубрики на "Глемър". В крайна сметка решава да се посвети на книгите и семейството си. Сара живее в Сиатъл с тримата си синове и вярва, че е срещнала мъжа на живота си.

 

 

Неделник

  • Носителката на 13 "Грами" Ела Фицджералд остави своята ярка следа в световното музикално наследство
    18. Август 2017 161
    100
    0

    Първата лейди на джаза, Лейди Ела или Лейди Джаз, както наричат една от най-великите певици в историята на джаза, с гласов диапазон от три октави и ненадмината техника на импровизация, не слиза от сцената и днес, 100 години след нейното рождение. Тази година Ела Фицджералд (25 април 1917 - 15 юни 1996) е почитана с прояви по цялото земно кълбо....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"