Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Февруари 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Роман за любовта, раздялата и живота след нея

Историята на героите е белязана от събитията на 11 септември 2001 г.

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   201   0Американската писателка Джил Сантополо ни повежда на емоционално пътешествие из дебрите на човешката душа с романа си "Светлината, която изгубихме" (ИК "Сиела", превод Анелия Янева). Макар това да е първа книга за възрастни от Сантополо, която е популярна авторка и редакторка на книги за деца, правата за "Светлината, която изгубихме" са продадени в повече от 30 страни по целия свят.
11 септември 2001 г. - болезнена дата в съвременната световна история. В тази трагична вторник сутрин по време на атентатите в САЩ загиват близо 3000 човека, а животът на хиляди семейства по цялото земно кълбо се променя завинаги. Историята на героите в романа е белязана именно от тези ужасяващи събития.
Луси и Гейбриъл се срещат за първи път случайно по време на Шекспиров семинар в Колумбийския университет в този съдбовен септемврийски вторник. И двамата са млади, животът е пред тях и е изпълнен с безкрайни възможности и шарени мечти. Терористичните атаки обаче оставят дълбока следа в душата на Луси и Гейб, които се изправят пред трудната задача да търсят смисъл в новия, променен и сякаш по-мрачен свят. Тяхното пътешествие продължава цели 13 години и ги отвежда на различни континенти, но така и не успява да ги раздели.
"Светлината, която изгубихме" е човешка история - роман за любовта, саможертвата, ревността, предателствотo, прошката и надеждата, която всеки от нас таи дълбоко в себе си.
Джил Сантополо завършва английска литература в Колумбийския университет и защитава магистратура по писане за деца във Върмонт колидж ъв файн артс, както и право на интелектуалната собственост в Нюйоркския университет. Още на тригодишна възраст Сантополо написва и илюстрира първия си разказ. Днес тя е авторка на множество книги за деца. Времето, в което не пише или редактира, Сантополо посвещава на академичната си кариера - била е преподавателка в няколко учебни заведения и е допринесла за разработването на сертифицирана учебна програма по писане за деца в Макданиъл колидж в Мериленд, САЩ.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"