Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

С аудиокниги повдигат духа на самотни кучета

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   139   0Аудиокниги, пуснати в продажба от компанията "Амазон", ще разказват приказки на самотни кучета, които са далече от своите стопани, пише в. "Дейли мейл". Акцията е съгласувана с телевизионния експерт по поведението на четириногите любимци Сизър Милан. Той е известен от предаването "Говорещият с кучетата".
 Новата услуга си поставя две цели - едната е да не кара стопаните на шаровците да се чувстват виновни, когато ги изоставят, отивайки на работа. А втората е самите кучета да бъдат избавени от стреса, след като слушат успокояващия глас на диктора, който благо им разказва за приключенията на Мечо Пух.
Според Сизър Милан най-добрият приятел на човека е свикнал с нашата реч и тя много му липсва в моменти на самота. От много проучвания се знае, че кучетата много добре разбират какво и как им се говори.
Преди пускането на поредицата на "Амазон" Милан направи някои експерименти, които филмира. Кучетата възприемали много положително четенето на глас и по-спокойно понасяли раздялата с господаря. Аудиоколоните трябва да бъдат разположени в близост до любимото място за лежане на домашния любимец, който трябва да се чувства комфортно, за да възприема по-добре човешката реч.

 

 

Живот

  • Стан и Стефи ще имат специален панел във втория ден на фестивала на комикс културата в София
    18. Август 2017 161
    95
    0

    Най-популярните влогъри в България се събират за първия фестивал на комикс културата, който ще се проведе на 9 и 10 септември в столичния Интер експо център, както ДУМА писа. Благодарение на "Егмонт България" посетителите ще могат да се срещнат лично със Стан и Стефи. Заедно те имат над 270 000 последователи в YouTube и генерират близо 3...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"