Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Февруари 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Култура

Арън Голдбърг с майсторски клас у нас за джаза

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   455   0Известният пианист Арън Голдбърг ще води майсторския клас "Джазът - езикът на импровизацията" в рамките на традиционната Лятна академия, която Нов български университет организира от 10 септември. Участие като лектори ще вземат и проф. Милчо Левиев, Вики Алмазиду и Грегори Симадопулос.
Арън Голдбърг (САЩ), пианист и преподавател, гостува благодарение на подкрепата на посолството на САЩ в България. Голдбърг избра за мото на своя майсторски клас "Джазът - езикът на импровизацията" и ще даде възможност на младите поп и джаз изпълнители да усъвършенстват своите импровизационни и интерпретаторски способности. Изявеният американски пианист работи със забележителни имена от съвременната джаз сцена като Ал Фостър, Фреди Хабърд, Том Харнъл, Никалъс Пейтън и Уинтън Марсалис. Голдбърг се откроява като лидер със своите собствени виждания за една от най-уважаваните инструментални формации: клавирното трио.
Лятната музикална академия ще завърши с концерт в "София лайв клуб" на 21 септември от 21 ч., в който ще се изявят най-добрите ученици в класа, заедно с техните преподаватели. По време на концерта Милчо Левиев и Вики Алмазиду ще присъдят стипендии от своя дарителски фонд в НБУ за младите музиканти.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"