Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Март 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Колекция

Две мащабни изложби, посветени на Питер Брьогел Стария и Рафаело

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   386   0През септември музеят "Албертина" във Виена ще покаже две мащабни изложби, посветени на творчеството на Питер Брьогел Стария и Рафаело, съобщи ArtPrice.bg. От 8 септември до 3 декември в музея ще може да бъде видяна изложбата "Bruegel. Drawing the World" с творби на знаменития холандски художник Питер Брьогел Стария, а от 29 септември до 7 януари 2018 г. ще бъде представена експозиция с произведения на ренесансовия гений Рафаело.
Изложбата ще покаже над 100 от най-известните рисунки и графики на художника, който е сред най-значимите автори на своето време. Експозицията ще покаже забележителното му графично творчество, както и неговото художествено развитие. Изложбата включва и около 20 от най-забележителните рисунки на Брьогел Стария, които се намират в колекциите на различни музеи по цял свят. За първи път ще бъдат показани и образци на неговото графично изкуство, възстановени от специалистите на виенския музей.
Експозицията "Рафаел" излага около 170 от най-значимите картини и рисунки на ренесансовия гений. Публиката ще види както шедьоври от богатата колекция на музея "Албертина", така и от световни арт институции като галерия "Уфици" във Флоренция, Кралската колекция на Британското кралско семейство, Британският музей, Лувъра, Музеите на Ватикана, музея "Прадо" и много др.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"