20 Април 2024събота12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колекция

Две мащабни изложби, посветени на Питер Брьогел Стария и Рафаело

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 1245

През септември музеят "Албертина" във Виена ще покаже две мащабни изложби, посветени на творчеството на Питер Брьогел Стария и Рафаело, съобщи ArtPrice.bg. От 8 септември до 3 декември в музея ще може да бъде видяна изложбата "Bruegel. Drawing the World" с творби на знаменития холандски художник Питер Брьогел Стария, а от 29 септември до 7 януари 2018 г. ще бъде представена експозиция с произведения на ренесансовия гений Рафаело.
Изложбата ще покаже над 100 от най-известните рисунки и графики на художника, който е сред най-значимите автори на своето време. Експозицията ще покаже забележителното му графично творчество, както и неговото художествено развитие. Изложбата включва и около 20 от най-забележителните рисунки на Брьогел Стария, които се намират в колекциите на различни музеи по цял свят. За първи път ще бъдат показани и образци на неговото графично изкуство, възстановени от специалистите на виенския музей.
Експозицията "Рафаел" излага около 170 от най-значимите картини и рисунки на ренесансовия гений. Публиката ще види както шедьоври от богатата колекция на музея "Албертина", така и от световни арт институции като галерия "Уфици" във Флоренция, Кралската колекция на Британското кралско семейство, Британският музей, Лувъра, Музеите на Ватикана, музея "Прадо" и много др.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ