Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Пегас

Арт

Конкурс за нови проекти с фокус френската култура

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   500   0Конкурсът по проект "Капана - квартал на творческите индустрии" e организиран от фондация "Пловдив 2019" в партньорство с Френския културен институт - България.
Поканата е насочена към културни организации, куратори и артисти за финансиране на събития и намеси в градска среда в квартал "Капана", които да се реализират в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Фокусът е върху френската култура, като това включва както директно участие на френски артисти и партньори, така и свързване на идейно и концептуално ниво. Възможностите за организиране на събития покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г. Насоките и документите за кандидатстване, на български и на английски, са достъпни на официалната страница на фондацията: www.plovdiv2019.eu, също и на страницата на проекта: www.visitkapana.bg и на партньорите от Френския институт в България - http://institutfrancais.bg/.

За всички желаещи да кандидатстват "Пловдив 2019" организира през август и септември информационни срещи, в които ще участват и представители на журито.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"