Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Предстоящо

Петата Нощ на театрите с двойно издание

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   345   0По случай своята пета година в България европейската инициатива Нощ на театрите ще има двойно издание - на 4 и 5 ноември. Очакват се двойно повече събития, както и над 1200 творци от различни театрални стилове да станат част от Нощта и да представят своите продукции в над 60 места (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града. Няма да липсват и съдържания, продуцирани специално за Нощта, сред които са и превърналите се в традиция - проект "Нощни персонажи" и дискусия "И утре ще има Театър".
Посланици на петата Нощ на театрите станаха актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова и световноизвестният български диригент Максим Ешкенази (всичко за тях е в специалната секция в сайта http://theatresnight.org/ambassadors) Всички те  участват и в специалната фотосесия "Нощни персонажи", която тази година е поверена на един от българските топ фотографи - Диляна Флорентин.

Владимир Пенев

 

 

 

Пегас

  • От редактора
    13. Октомври 2017 201
    313
    0

    Повод да напиша този коментар бе едно съобщение в медиите отпреди месец, че ученик пее песен на Азис по време на официалното откриване на учебната година. В интернет беше качен и съответният клип. После стана ясно, че песента не била в официалния сценарий за откриването, че била записана по-късно в двора на училището, че детето било много талантливо...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"