Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

ДСБ съди шефа на полицията на Босилеград

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   167   0Демократичният съюз на българите "Босилеград" (ДСБ) повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин Хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15.05.1917 година - тогава в Босилеград и околните села са опожарени, избити са 32 мирни жители, изгорени живи две деца и са нанесени големи материални щети.
Това съобщи председателят на ДСБ Драголюб Иванчов.
Според ДСБ става дума за злоупотреба със служебно положение и несъвестна работа в името на постигане на политическа цел - унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българския и сръбския народ.

 

 

Свят

  • Испанската полиция все още издирва един от 12-членната група
    21. Август 2017 162
    113
    0

    По информация на в. "Еспаньол" терористите, извършили нападението на туристическата улица "Ла Рамбла" в Барселона, първоначално са планирали да атакуват другите три оживени места в града. Една от целите е била базиликата "Саграда Фамилия" (Светото семейство). Терористите щели да взривят микробуси, натъпкани с експлозиви...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"