Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

ДСБ съди шефа на полицията на Босилеград

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   239   0Демократичният съюз на българите "Босилеград" (ДСБ) повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин Хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15.05.1917 година - тогава в Босилеград и околните села са опожарени, избити са 32 мирни жители, изгорени живи две деца и са нанесени големи материални щети.
Това съобщи председателят на ДСБ Драголюб Иванчов.
Според ДСБ става дума за злоупотреба със служебно положение и несъвестна работа в името на постигане на политическа цел - унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българския и сръбския народ.

 

 

Свят

 • Висшите ръководни постове остават запазена територия на мъжете
  19. Октомври 2017 205
  91
  0

  Нито една от страните в Съвета на Европа (СЕ), които се съгласиха да предоставят поне 40% от висшите постове в обществения живот на жените, не е изпълнила това 14 г. след поемането на ангажимента, сочи доклад на Комисията по равенство между половете на СЕ.
  През 2003 г. 47 държави - включително всичките 28 страни, от които днес се състои...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"