Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Високо, високо, високо...

Лозан Такев

11. Август 2017 , брой: 156   123   0Повечето си спомнят култовата песен на ФСБ. "Високо, високо, високо...", пееха хитовото си парче момчетата на Румен Бояджиев. Тази песен може да стане и химн на повечето събития, които стават у нас.
Все по-висок е процентът на корупцията, по която сме на едно от челните места в Европа. По-висока е престъпността и неграмотността. По-висока става и липсата на държавност. По-висока е неразкримаемостта на кражби, побои, измами, убийства. Високи показатели стигнаха произшествията на пътя. Превишена скорост, шофьори без свидетелства за управление, дрогирани, употребили алкохол - това са причините за тъжната статистика.
Високо, високо, високо е безхаберието около нас. Все по-високо е самочувствието на новите управници.
По-високи станаха и минималните пенсии - с около 15 лв. По-високи ще станат и цените на хляба, млякото, сиренето. За баланс на по-високите пенсии. За баланс идват новите изравнителни сметки на топлофикация, на водата и тока. Добре, че не плащаме и по-високите температури в прогнозата за времето.
Високо, високо, високо искат да запеят в столицата бъдещите собственици на небостъргачи.
У нас всичко върви нагоре. И всеки ден е с по-високи изисквания и по-добър от вчерашния. Само защо тогава от година на година ставаме по-зле? Нямам отговор...
Тези дни стана ясно, че мястото на Искра Фидосова било заето от Живко Мартинов, който ни суджук ял, ни суджук мирисал. Четири тона за някои не е висока летва, но за народния избраник е достатъчна, за да стане за резил и той, и партията му.
При управлението на "Борисов 3" може да се обобщи, че за трети път имат мераци едни и същи котараци. Сменят се само имена и фамилии, но зулумите им остават стабилни. Високи и недостижими за обикновения данъкоплатец и избирател, който припява, че ще има подем, ако спрем да крадем. И само като бонус му остава култовата песничка на ФСБ - "Високо, високо, високо..."

 

 

Общество

 • Интервю
  Отклоненията стават злоумишлено, преднамерено от производителите, казва директорът на "Активни потребители"
  27. Септември 2017 189
  73
  0

  Богомил Николов е доктор по икономика и магистър по политология от СУ "Св. Климент Охридски" и университета "Еразмус" в Ротердам. Изпълнителен директор е на Българската национална асоциация на потребителите от 1999 г., в момента - Асоциация "Активни потребители". Ръководил е много проекти в областта на защитата на потребителите. Водил е обучителни курсове...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"