Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

Георги Георгиев:

Досега не съм уличен в никакво престъпление

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   141   0Още преди да излезе прокурорското постановление за разпродадените общински имоти, Георги Георгиев самодоволно се похвали, че няма провинения пред закона. Досега никой не ме е уличил в някакво престъпление, твърди той. Отрича да е продавал имоти на занижени цени. "Оставили сме общински имоти за над 20 млн. лв. Те до момента нищо не са продали, нищо не вкарват в хазната", атакува той новото ръководство на Ботевград.
Според Георгиев през мандата му общинските имоти са продавани "най-скъпо". Не сме продавали, защото на всяка цена трябва да го продадем, имахме политика - продавахме всичко, което не е необходимо на общината, за да харчи тя за нейната издръжка, оправдава се Георгиев.
"Убедих премиера цар Симеон да ни върне бившето поделение, което беше разформировано, бяха около 202 дка, направихме 72 УПИ-та. Всички са вече купени, оттам получихме много милиони. И ги реинвестираме в градини, училища, улици... отново създаване на общинска инфраструктура", настоява Георгиев, без да споменава, че част от земите "случайно" попадат или у съпругата му, или у дъщеря му, или у сина му - бившия депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев. Твърди, че са продавани само ливади, ниви и незастроени имоти, освен два магазина. Не сме продавали сграден фонд, преди нас продадоха всички магазини и заводи, застрахова се кметът.

 

 

Общество

 • Интервю
  Ако научим децата на трудолюбие, избягване на безсмислени разговори, ред, решителност и пестеливост, ще имаме успех, казва експертът по вземане на управленски решения
  24. Октомври 2017 208
  161
  0

  Проф. КРАСИМИР ПЕТРОВ е член на академично тяло на БЦМ Академия-Берлин и Ехроrt Akademie. Чете лекции по вземане на управленски решения и управление на човешкия капитал в България, Германия, Полша, Финландия, Русия и Турция. Бил е консултант в провинциалното правителство на Баден Баден, Щутгарт

  "За българските...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"