Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Март 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

"Малка" къщичка в полето...

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   273   0Безспорно един от най-обсъжданите имоти на семейство Георгиеви се намира близо Ботевград - край с. Новачене. "Дъщеря ми е студент по архитектура. С майка й сме й дарили място, което ми е наследство от моя дядо. Казват, че строя дом за гости. В мойто родно село го започнах преди 4 г. и нещо. Направи се проект, всичко е по законов път. В България се строят много домове за гости. Защо точно този, който строи дъщеря ми, е незаконен?", заяви пред ДУМА Георгиев.
Бившият кмет се отзова веднага на молбата ни за разговор и среща. Яви се обаче с председателя на групата си общински съветници Йорданка Лалчева, по-късно към нас се присъедини и трети общинар от ОББО - Иван Начев. И тримата отказват да ги заснемем.
Кметът се връща към оплакванията си от напиращи да снимат имотите му журналисти и граждани. По думите му домът за гости е в груб строеж. "Няма още покрив. Не знам колко ще се строи, година-две или три. В момента се занимавам със строителство", заявява Георгиев, а в края на разговора обещава да ни покани, когато го завърши, през 2018-2019 г.
"В Ботевград моето семейство има 3 или 4 имота. Те са празни. Били са по финансовите ни възможности. НАП, прокурори, дознатели проверяваха целия ми род", твърди бившият кмет и настоящ общински съветник. Гневен е, когато споменава писмо отпреди 3 г., в което опозицията информира президента, премиера, главния прокурор и редица други институции за резкия му имотен и финансов подем. Оплаква се, че му приписали вили и къщи по морето - колкото намерят, всичките ги подарявам. Още не е преглътнал, че данъчни, НАП и др. са проверявали него, съпругата му, сина и дъщеря му, сестра му и "цялата рода".
Само преди няколко години общински парцел в центъра на Ботевград е спечелен на търг от негов довереник, а впоследствие се оказва препродаден на жена му Деспина. Георгиев обаче не споменава този факт. За сметка на това се хвали, че само за 6 месеца е вдигнал нова кооперация в центъра на града. "Отидох и сключих договор с хора, които ме познават като строител, ръководител и те ми дадоха техните си пари. Довериха ми се, че за 5-6 мес. ще е готово. Кооперацията е строена на зелено. Донесоха ми половин милион лева. Повече, 560-570 хил лв. На първия етаж има банки, магазини, е и за мен останаха някакви апартаменти", хвали се със строителните си постижения екскметът.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"