Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

"Свидетел 01" разкрива схемата

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   184   0Основен свидетел на държавното обвинение в хода на разследването е лице с идентификационен номер 01. Именно този свидетел описал схемата, прилагана от бившия кмет на Ботевград за закупуване на общински имоти.
Неизвестното лице твърди, че след като Георгиев си избере имот, който желае да закупи, се насочва към човек от своя приятелски кръг. Имотът - общинска собственост, се обявява за продажба чрез търг с тайно наддаване, на който се явява подставено лице, което бива определено за купувач на имота. Георгиев му предоставя паричните средства, които да внесе в общината за купуването на имота. След внасянето на сумата следва сключване на договор за продажба. Известно време след продажбата собствеността се прехвърля на Деспина Георгиева. При тази сделка средства реално не са изплащани - преминавала единствено собствеността върху член от семейството на Георги Георгиев. Цената на втората сделка обикновена е в пъти по-ниска от тази, на която имотът е закупен от общината.
Свидетел 01 посочва още, че лично Георги Георгиев предоставял в брой сумата, необходима на подставеното лице да закупи имота, като документи, удостоверяващи тези обстоятелства, не са били изготвяни. Свидетелят твърди, че схемата е приложена и спрямо него.

 

 

Общество

 • Интервю
  Ако научим децата на трудолюбие, избягване на безсмислени разговори, ред, решителност и пестеливост, ще имаме успех, казва експертът по вземане на управленски решения
  24. Октомври 2017 208
  161
  0

  Проф. КРАСИМИР ПЕТРОВ е член на академично тяло на БЦМ Академия-Берлин и Ехроrt Akademie. Чете лекции по вземане на управленски решения и управление на човешкия капитал в България, Германия, Полша, Финландия, Русия и Турция. Бил е консултант в провинциалното правителство на Баден Баден, Щутгарт

  "За българските...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"