Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Февруари 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

Масова амнезия е налегнала общинари и чиновници

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   219   0Зам.-кметовете Красимир Андреев, Цанко Цанов, Венцислав Гарвански и Клара Нановска заявяват едно и също - не си спомнят подробности около проведените търгове. Не знаят да е оказан натиск от страна на Георги Георгиев при определянето на купувач на имотите.
Любопитно е да се отбележи, че Цанов се яви на местните избори като кандидат за кмет на ГЕРБ срещу Георгиев. В момента е общински съветник от партията на Борисов в Ботевград, а от известно време гласува заедно с новата формация на бившия си опонент. През 2009 г., след като длъжността му на зам.-кмет на общината бе съкратена, Венцислав Гарвански стана главен експерт "Установяване наличие или липса на конфликт на интереси" в Ботевград. Клара Нановска пък бе под номер 17 в листата за общински съветници в ОББО, новата формация на Геогиев за последните местни избори.
Румяна Запорожанова, която при управлението на Георгиев е началник отдел "Общинска собственост, транспорт и търговия", отрича кметът да й е оказвал натиск кой да спечели търга. Оценителите Лидия Дамянова, Веселин Тодоров, Венетка Цолова и Дарина Камбурова също отричат намеса в работата им от страна на бившия ботевградски кмет.
Общинските съветници, чиито имена не са посочени в прокурорското постановление, твърдят пред разследващите, че нямат ясен спомен от заседанията на Общинския съвет, на които са взети решения за продажба на общинските имоти.
Според участниците в тръжните комисии процедурите по организиране и провеждане на търговете са били спазени. Единствено кметът на село Литаково Даниел Дилов заявява, че не е участвал в търг за продажба на общински имоти, независимо че името му фигурира в протокола от заседание на тръжната комисия на 6 ноември 2012 г. и срещу него е положен подпис.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"