Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Февруари 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Засякоха над 20 тона нелегално свинско на ГКПП-Русе

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   156   0Нелегален внос в страната на над 20 тона свинско месо бе предотвратен от служителите на ГДБОП. По първоначални данни на 6 август контрабандната стока е била внесена в страната през ГКПП-Русе. Транспортното средство с месото, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, е пломбирано с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото - складова база в софийското село Подгумер. В хода на контролните действия били изпратени данъчни инспектори в село Подгумер. Там се явили двама мъже, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори.
В резултат на получена информация в Междуведомствения координационен център на ГДБОП и изпратените под контрола му служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните била наложена забрана за разпространението на свинското месо.
Двамата мъже в с. Подгумер са задържани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ РПУ. По случая е образувано досъдебно производство.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"