Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Икономика

Заради нарушения запечатаха ведомствени бензиностанции

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   287   0Повече от 90 нарушения във ведомствени бензиностанции са установили проверки на ГДБОП, съвместно с митниците, НАП и Икономическа полиция. От МВР съобщиха, че от началото на активния летен сезон са инспектирани 57 ведомствени обекта. Засиленият контрол над дейността на ведомствени бензиностанции е повишаване на приходите от ДДС и установяване на нелегална продажба на горива.
До момента съвместните екипи са извършили инспекции в обекти, разположени на територията на столицата, и в още 15 области в страната. Установени са повече от 90 нарушения, включително генериране на приходи от продажба на гориво, което собствениците декларират, че използват само за своята дейност. Най-честите констатации са липса на свързаност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, използване на подвижни цистерни, регистрирани като стационарни, допълнителни съдове, съхраняващи гориво без документи за произход, както и нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност.
Съставени са общо 52 акта за установени административни нарушения, 2 констативни акта и са отдадени 29 писмени разпореждания. От НАП са запечатани 13 обекта, а други 15 предстои да бъдат запечатани. При един от случаите, на август, митническите власти са предприели изземане на 8000 литра гориво с недоказан произход, предстои уведомяване на прокуратурата.
Междуведомственият координационен център на ГДБОП селектира информация за обектите, които работят на територията на страната, като засиленият контрол в сектора ще продължи и през септември.

 

 

Апис
Надежда за Надя
Всички права запазени "ДУМА"