Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

МВР нагази лука

Ина Михайлова

11. Август 2017 , брой: 156   2604   0МВР във Враца нагази в дълбокото. Толкова дълбоко, че директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Газибарски бе отстранен от длъжност с мотив незадоволително управление на дирекцията. Поне докато приключи проверката. Дотогава Газибарски пак ще е началник. Е, на група в друго направление и в друго населено място. Отстраняването му няма нищо общо, казват от ведомството на Валентин Радев, с уволнението на младши инспектор от същата дирекция, който пусна скандален запис с шефа на охраната в АЕЦ "Козлодуй". Последният на това видео арогантно заплашваше и обиждаше местни полицаи, за което по лично нареждане на Бойко Борисов също бе уволнен.
Цялата врачанска история доста замириса. Кой е крив, кой е прав може да не стане ясно и след края на проверката. Ако питате местните, те ще разкажат легенди кой е газил и кой е барал във Враца - където трябва и не трябва. Но кой ли ще ги пита.
От цялата врачанска каша, която под различна форма е забъркана и в други населени места, лъсва тоталният срив в системата на вътрешните работи. Да се чуди човек как в институция като МВР може да има "наши" и "ваши". Как да вярват хората на органите на реда, като при тях цари безредие? Как да сигнализират за престъпления и да разпознават извършители, като никой няма да ги пази? Как хората да помагат на МВР, като се оказва, че на част от полицаите, а и на техните началници, работодатели са местните тартори и апапи. А хора като Пешко Охраната кадруват на поразия.
Закон за борба с корупцията и неанонимни сигнали ли? Надявайте се да заработят! Че то нищо скрито-покрито не остава от престъпниците. А като се намеси в цялата история и някой новоизлюпил се народен представител, повярвал си, че "коли и беси"... Уволнявай, Борисов! Наред!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"