27 Април 2024събота06:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

МВР нагази лука

/ брой: 156

автор:Ина Михайлова

visibility 79

МВР във Враца нагази в дълбокото. Толкова дълбоко, че директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Газибарски бе отстранен от длъжност с мотив незадоволително управление на дирекцията. Поне докато приключи проверката. Дотогава Газибарски пак ще е началник. Е, на група в друго направление и в друго населено място. Отстраняването му няма нищо общо, казват от ведомството на Валентин Радев, с уволнението на младши инспектор от същата дирекция, който пусна скандален запис с шефа на охраната в АЕЦ "Козлодуй". Последният на това видео арогантно заплашваше и обиждаше местни полицаи, за което по лично нареждане на Бойко Борисов също бе уволнен.
Цялата врачанска история доста замириса. Кой е крив, кой е прав може да не стане ясно и след края на проверката. Ако питате местните, те ще разкажат легенди кой е газил и кой е барал във Враца - където трябва и не трябва. Но кой ли ще ги пита.
От цялата врачанска каша, която под различна форма е забъркана и в други населени места, лъсва тоталният срив в системата на вътрешните работи. Да се чуди човек как в институция като МВР може да има "наши" и "ваши". Как да вярват хората на органите на реда, като при тях цари безредие? Как да сигнализират за престъпления и да разпознават извършители, като никой няма да ги пази? Как хората да помагат на МВР, като се оказва, че на част от полицаите, а и на техните началници, работодатели са местните тартори и апапи. А хора като Пешко Охраната кадруват на поразия.
Закон за борба с корупцията и неанонимни сигнали ли? Надявайте се да заработят! Че то нищо скрито-покрито не остава от престъпниците. А като се намеси в цялата история и някой новоизлюпил се народен представител, повярвал си, че "коли и беси"... Уволнявай, Борисов! Наред!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ