25 Април 2024четвъртък15:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обвиниха Фандъкова в рушене на София

Нещо куца в политиката в Столичната община, свързана със зелените системи, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов

/ брой: 156

автор:Деси Велева

visibility 38

Столичният кмет Йорданка Фандъкова на практика руши София, а градът се разпада в няколко сфери. Около това мнение се обединиха общинският съветник от БСП в столицата Борис Цветков и председателят на Дискусионния клуб за социална местна политика Николай Белалов вчера. Те дадоха за пример унищожения паметник "1300 години България", разпадналата се настилка на бул. "Черни връх", падащите клони и дървета по улиците и скандалните опити да се построи небостъргач в квартал "Стрелбище".
"Хората на Фандъкова, харчейки наши пари, унищожиха един паметник и спряха възстановяването на друг. Няма признаци общината и правителството да правят нещо мемориалът на 1 и 6 полк да бъде възстановен преди председателството на България", се казва в позиция на социалистите. Цветков определи унищожаването на паметника като погром върху историята. По повод заграждането на имота на НИКМИ в кв. "Стрелбище" той припомни, че върху земите е имало реституционни претенции от други хора, но въпреки това общината е продала терена. Според общинския съветник двама от гласувалите преди няколко години съветници за заменката, вследствие на която НИКМИ се сдобива с терена, и сега са на ключови позиции в общината. Това са Орлин Иванов, съветник от ГЕРБ и председател на комисията по местно самоуправление, и Николай Желев, шеф на завода за отпадъци след изненадващата смяна на предишния директор.
Жителите на "Стрелбище" са изпратили до всички институции подписката си срещу застрояването на зелената площ, съобщи Николай Николов, съветник от БСП и жител на района. Той настоя да се прекрати самоуправството и допълни, че протести тепърва ще има.
Коментар на управлението на Йорданка Фандъкова направи и лидерът на столичните социалисти и председател на групата общински съветници от БСП Калоян Паргов. "Нещо куца в политиката в Столичната община, свързана със зелените системи. Във връзка с последния инцидент в столицата, при който клон от дърво падна и уби на място човек, Паргов заяви, че е циничен съветът на Столичната община хората, които имат големи, стари дървета в дворовете си, да предприемат навременни мерки или да се обръщат към кметството. Ние не сме специалисти по дендрология, за да знаем в какво състояние са тези дървета, заяви Паргов и допълни, че не е редно Столичната община винаги да се оправдава с климатичните условия.
Самата Фандъкова заяви, че груби спекулации са причина за забавяне с половин година на дейностите по прочистване на опасните дървета в Борисовата градина. Според нея заради подозренията за готвена сеч там, които не отговаряли на истината, маркирането на опасните дървета ще започне чак сега. Започната е процедура за наемане на екип за обследване на здравите дървета със специална апаратура.
Коментарите й бяха посрещнати с недоволство от защитниците на Борисовата градина. "Г-жа Фандъкова публично излъга зрителите, че заради нашите спекулации е била забавена санитарната сеч в Борисовата градина. За съжаление ние не сме спрели нито една сеч, а единствено успяхме да алармираме обществеността, че в гората (лесопарковата част) се провежда груба, немаркирана, неотчетна и необоснована сеч през 2016 г.", заявява Гергана Пирозова, една от инициаторките на акции в защита на парка.
Фандъкова се оправда и за пропадането на бул. "Черни връх". Според нея пропадане не е имало, а имаше надигане заради запушване на канализационната шахта. "Но течеше груба лъжа, че това се е случило заради ремонта на булеварда. Аварията не е в ремонтирания миналата година участък", заяви кметицата.




Столични социалисти настояха кметът Йорданка Фандъкова да прекрати самоуправството на НИКМИ в кв. "Стрелбище"
 

Снимка Емилия Костадинова

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ