Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Февруари 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

На първа страница

Валери Симеонов тараши заведения в Слънчев бряг

Като непристойно и ненормално определи бизнесът поведението на вицепремиера, който влезе в ролята на инспектор по морето

Дума

14. Август 2017 , брой: 157   358   0В поредна пиар акция вицепремиерът Валери Симеонов се впусна в среднощен воаяж из дискотеките в Слънчев бряг. Още в петък вечер заедно с униформените той посети "Оксижен", след което се похвали в социалните мрежи, че е превърнал Слънчев бряг "в синоним на нормален и тих европейски курорт". При акцията от дискотеката са иззети апаратура и техника, а един диджей прекара часове в ареста, след като отказал да предаде лаптопа си. "Установени са нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенцията по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и др. Заради отказ за съдействие и съпротива диджеят беше "закопчан" с белезници и прибран в районното за 24 часа, похвали се със среднощните си подвизи вицепремиерът.
Ден по-късно в социалните мрежи се появи видео от друга дискотека, в която Симеонов е посрещнат с викове "Оставка", "Довиждане" и "Селянин". Няколко часа по-късно вицепремиерът отново реагира във фейсбук и обяви, че държавата е влязла в ролята си и в "Бедруум" - "открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години". Той се похвали, че отново е иззел озвучителна апаратура. Заедно с униформените е атакувал дискотеката на два пъти, става ясно от статуса му в мрежата.
"Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на "Оксижен" се конфискува целият оборот по около 8000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други. Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците. За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно - похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас", продължи да се изтъква вицето на Борисов. Той дори призова последователите си да следят кои медии "коя страна ще заемат в битката за налагане на закона".
Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата - така определи поведението на Симеонов председателят на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Пред Флагман.бг тя реагира остро на скандалните нахлувания на вицепремиера в местни дискотеки. Според нея поведението му не е нормално и дори е възмутително. "Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, която излиза по медиите", оплака се Иванова. От Съюза на собствениците планират да поискат среща с представители на изпълнителната власт.
Симеонов обаче се закани да продължи акциите, докато не бъде осигурено спокойствието през нощта на туристите.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"