20 Април 2024събота02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Валери Симеонов тараши заведения в Слънчев бряг

Като непристойно и ненормално определи бизнесът поведението на вицепремиера, който влезе в ролята на инспектор по морето

/ брой: 157

автор:Дума

visibility 4

В поредна пиар акция вицепремиерът Валери Симеонов се впусна в среднощен воаяж из дискотеките в Слънчев бряг. Още в петък вечер заедно с униформените той посети "Оксижен", след което се похвали в социалните мрежи, че е превърнал Слънчев бряг "в синоним на нормален и тих европейски курорт". При акцията от дискотеката са иззети апаратура и техника, а един диджей прекара часове в ареста, след като отказал да предаде лаптопа си. "Установени са нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенцията по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и др. Заради отказ за съдействие и съпротива диджеят беше "закопчан" с белезници и прибран в районното за 24 часа, похвали се със среднощните си подвизи вицепремиерът.
Ден по-късно в социалните мрежи се появи видео от друга дискотека, в която Симеонов е посрещнат с викове "Оставка", "Довиждане" и "Селянин". Няколко часа по-късно вицепремиерът отново реагира във фейсбук и обяви, че държавата е влязла в ролята си и в "Бедруум" - "открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години". Той се похвали, че отново е иззел озвучителна апаратура. Заедно с униформените е атакувал дискотеката на два пъти, става ясно от статуса му в мрежата.
"Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на "Оксижен" се конфискува целият оборот по около 8000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други. Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците. За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно - похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас", продължи да се изтъква вицето на Борисов. Той дори призова последователите си да следят кои медии "коя страна ще заемат в битката за налагане на закона".
Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата - така определи поведението на Симеонов председателят на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Пред Флагман.бг тя реагира остро на скандалните нахлувания на вицепремиера в местни дискотеки. Според нея поведението му не е нормално и дори е възмутително. "Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, която излиза по медиите", оплака се Иванова. От Съюза на собствениците планират да поискат среща с представители на изпълнителната власт.
Симеонов обаче се закани да продължи акциите, докато не бъде осигурено спокойствието през нощта на туристите.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ