Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Акцент

Нинова: Борисов излъга за договорка с Радев

Президентът увери, че консенсус има само за извеждането на антикорупционното звено от изпълнителната власт

Дума

14. Август 2017 , брой: 157   299   0Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов, че е излъгал за постигнатата договорка с президента по антикорупциония закон. Изявлението й дойде, ден след като държавният глава Румен Радев обяви от Варна, че не е водил разговори по темата с премиера. Президентът отново призова за създаването на нов, единен и независим орган, който да замести "настоящия механичен сбор от нискоефективни структури". Според Радев консенсус има само за извеждането на антикорупционната дирекция от изпълнителната власт.
Корнелия Нинова припомни, че алтернативният проект на БСП за антикорупционен закон е на страницата на партията в интернет. Тя обяви, че БСП започва консултации с експерти.

 

 

 

България

  • Социалистите ще дадат на прокуратурата концесията на интермодалния терминал в Пловдив
    18. Август 2017 161
    296
    0

    Остри критики по ефективността на мащабни и скъпи проекти, осъществявани от Бойко Борисов и ГЕРБ, отправиха вчера от БСП. Депутатът от левицата Георги Свиленски коментира, че  столичният завод за боклук, който струва над 350 млн. лв., не работи ефективно и още не е стигнал поставената цел след преработването на отпадъците, под 10% да отиват на депо. Той припомни и безкрайните повторни...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"